Győzelemmel zárták az évet

HN-információ

Rangadót nyert hazai pályán szombat este az Imperial Wet, a csíki teremlabdarúgók ha két napra is, de a második helyet foglalták el a hazai bajnokság tabelláján. Cosmin Gherman csapata a Dunãrea Cãlãraºi gárdáját győzte le egy nagyon küzdelmes mérkőzésen.

Fontos mérkőzést nyert szombaton este az Imperial Wet Fotó: Pál Zoltán

Győzelemmel zárta az évet az Imperial Wet a hazai teremlabdarúgó-bajnokság szombati találkozóján. A csíki teremlabdarúgók a 12. forduló előtt a negyedik helyen álltak és közvetlen üldözőjüket, a Dunărea Călărași csapatát fogadták szombaton este az Erőss Zsolt Arénában. A csíkiak fontos három pontot szereztek, egyrészt sikerült ha pár napra is, de a tabella második helyére felkapaszkodni, másrészt a januári folytatást az élmezőnyhöz közel várják majd.
A szombati találkozó első perceitől támadólag léptek fel a csíkiak, noha a Duna-partiak sokáig remekül védekezve nem nagyon engedték kibontakozni az Imperial Wet játékosait a támadásokban. Ennek ellenére az első helyzeteket Cosmin Gherman legényei hagyták ki, végül a negyedóra játék után Florin Matei szerezte meg a csíkiaknak a vezetést. A vendégek viszont fél percen belül egyenlítettek, ez viszont nem törte meg a csíkiakat és továbbra is uralták a játékot, ám helyzeteiket nem tudták gólra váltani. A Dunărea viszont a kevés helyzete ellenére az első félidő utolsó előtti percében megszerezte a vezetést.
A szünet után némileg változott a játék képe, a csíkiak ugyanis a teljes pályás letámadást kezdték játszani, és néhány kimaradt helyzetet követően a 23. percben Alvaro egyenlített. A gól újabb lendületet adott az Imperial Wet játékosainak, továbbra is ők játszottak jobban, aminek meg is lett az eredménye: Szőcs a 30. percben újra megszerezte a csíkiaknak a vezetést. A gól után a csíkiak egy kissé visszazártak, lehetőséget adva ezzel a Dunărea játékosainak a kibontakozásra, és jöttek is a vendégek helyzetei, ám hol Dospinescu, hol a csíki védők tisztáztak az utolsó pillanatokban. Noha vészkapussal is támadott a Dunărea, nem sikerült megtörniük a csíki védelmet sokáig. A 37. percben Thiago ugyan bevette az Imperial Wet kapuját, ám a játékvezetők előtte egy kezezést láttak és visszafújták az akciót, mi több, mivel a Dunăreának kigyűlt a hatodik csapatbüntetése, az Imperial Wet büntetőhöz jutott, a tízméteres rúgást pedig Alvaro értékesítette. A vendégek – akik amúgy az egész meccsen sokat reklamáltak a játékvezetés miatt – le akartak vonulni a pályáról, ám meggondolták magukat és végül befejezték a találkozót.
A győzelemnek köszönhetően ma estig biztosan a második helyen lesz az Imperial Wet a hazai pontvadászatban, ám a 12. forduló végén a legjobb esetben a harmadik, a legrosszabb esetben pedig a negyedik helyen telel a csapat. A 12. forduló utolsó meccsén az FK Székelyudvarhely holnap este lép pályára, a csapat Vicovban játszik a Bucovina ellen.
A 12. forduló után a csapatok hathetes pihenőre vonulnak, a bajnokság 2019. január 19-én folytatódik, a 13. fordulóban az Imperial Wet-re újabb rangadó vár, az év első meccsén Cosmin Gherman csapata a Temesvári Informaticát fogadja, az FK Székelyudvarhely pedig a Dévai Autobergamo ellen játszik hazai pályán.

Eredmények
Teremlabdarúgó 1. Liga, 12. forduló: Csíkszeredai Imperial Wet – Dunărea Călărași 4–2 (1–2) /Florin Matei (15.), Alvaro (23., 37.), Szőcs (30.), illetve Tomescu (15.), Plugaru (19.)/; Futsal Poli Iași – Gloria Buzău 3–3.
A további műsor: ma: Kolozsvári Clujana – United Galac (16), Temesvári Informatica – Dé­vai Autobergamo (18.30); holnap: Bucovina Vicov – FK Szé­kelyudvarhely (20).
Az állás: 1. Déva 26 pont (11 meccs), 2. Imperial Wet 25 p. (12), 3. United 25 p. (11), 4. Temesvár 24 p. (11), 5. Călărași 21 p. (12), 6. FK Székelyudvarhely 17 p. (11), 7. Poli Iași 13 p )12), 8. Buzău 7 p. (12), 9. Vicov 3 p. (11), 10. Kolozsvár 0 p. (11).

Kopacz Gyula



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!