Gheorghe Hagi elutasította a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi tisztségét

A Konstancai Farul edzője, Gheorghe Hagi hétfőn bejelentette, hogy nem vállalja el a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi tisztségét.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Gheorghe Hagi elutasította a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi tisztségét
Gheorghe Hagi Fotó: Gheorghe Hagi/Facebook

Közleményében a sportember az ajánlat elutasítását azzal indokolta, hogy nem tud eleget tenni a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) „bizonyos követelményeinek”, másrészt maradna a Farulnál, mert szeretne Konstancán egy erős klubot építeni. „Minden bizonnyal ez volt eddigi pályafutásom egyik legnehezebb döntése, hiszen a román válogatott irányítása minden román edző álma” – írta a közleményben a román aranycsapat volt kapitánya, amelyet az Agerpres hírügynökség idézett.

A FRF technikai bizottsága július 24-én jelentette be, hogy Gheorghe Hagi az első számú jelölt a román válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

A szövetség július 22-én közölte a honlapján, hogy megválik Edward Iordănescutól, mert nem sikerült megegyezni a szövetségi kapitánnyal a hónap végén lejáró szerződésének meghosszabbításáról. Edward Iordănescu irányítása alatt a román labdarúgó-válogatott 28 mérkőzésen 10 győzelmet, 10 döntetlent és 8 vereséget könyvelhetett el. A 2022-es Nemzetek Ligája küzdelemsorozat után az FRF úgy döntött, hogy folytatja a munkát Iordănescuval. A németországi Európa-bajnokság selejtezőjében a válogatott az első helyen, veretlenül végzett a csoportjában, 10 mérkőzésen mindössze 5 gólt kapott. Az idei Európa-bajnokságon Edward Iordănescu vezetésével Románia megnyerte a csoportját, megelőzve Belgiumot, Szlovákiát és Ukrajnát. Első németországi mérkőzésükön a trikolórok a világ- és Európa-bajnoki tornákon való részvételük történetének legjelentősebb győzelmét aratták, 3-0-ra verték Ukrajnát.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!