Hirdetés

Galaciakat igazol az FK Székelyudvarhely

Sorra jelenti be új igazolásait a Futsal Klub Székelyudvarhely, a legtöbben a címvédő Galaci United csapatától érkeznek. Udvarhelyen folytatja a Duna-parti klub volt edzője és két meghatározó játékosa is.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 4 perc
Galaciakat igazol az FK Székelyudvarhely
Ignat mindent megnyert a Galaccal, amit csak lehetett Fotó: Galaci United/FB

Zajlik az élet a Futsal Klub Székelyudvarhely háza táján, a teremlabdarúgó 1. Liga negyedik helyezettjének közösségi oldalán az elmúlt napokban folyamatosan adtak hírt távozókról, szerződéshosszabbításokról és új igazolásokról.
Három alapember távozását már korábban közölték: Balázsi Attila ősztől a magyar élvonalbeli Debreceni EAC csapatánál folytatja, a maksai születésű Kanyó Szilárd személyes okok miatt nem hosszabbított szerződést, Iszlai Richárd pedig visszatért nevelőklubjához, Marosvásárhelyre.
További három alapemberrel a folytatásról döntöttek, Bálint Andor, Miklós Tamás és a csapatkapitány, Tankó Levente is 2026 nyaráig hosszabbított szerződést. Szerződést kötöttek az utánpótláscsapat három alapemberével is: Szabó Ervin (ka­pus), Bálint Patrik és Kis Csa­ba (mezőnyjátékosok) csatlakoznak az első csapat keretéhez.
A legmeglepőbb hírt a címvédő Galaci United edzőjének, kapusának és gólerősségének a leigazolása jelentette. Florin Ignat vezetőedző hét év után, négy bajnoki cím, három Szuperkupa és egy Román Kupa elnyerését követően igazolt Udvarhelyre.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Nyitott szívvel jöttem Székelyudvarhelyre. Nagyon jól ismerem a csapatot, ismerem a benne rejlő potenciált, és meggyőződésem, hogy nagyon jó munkát fogunk végezni együtt

– közölte a 42 éves szakember, aki Jakab Zoltán elnök-sportigazgatóval együtt biztosítja a klub szakmai hátterét
Szintén Galacról érkezett a válogatott első számú kapusa.

– A csendet és a stabilitást választottam. Leírhatatlan, ahogyan Székelyudvarhelyen fogadtak, ez egy olyan hely, ahol tisztelik a futsalt. Szeretném, hogy a következő idényben legalább egy trófeát hozzunk Székelyudvarhelyre

– közölte a 32 éves hálóőr.
Pénteken jelentették be egy másik galaci játékos, Vlad Dudău leigazolását is. „A fiatal román válogatott futsalos gyorsaságával és technikai tudásával tűnt ki Galacon” - közölte a hírt közösségi oldalán az FK Székelyudvarhely, amely egy harmadik galaci játékos leigazolására is ígéretet tett.
Látszólag kevésbé lesz székely az udvarhelyi klub kerete, de a jelek szerint nagyobb eséllyel indulhat harcba a bajnoki címért, főképp azt követően, hogy a különböző nevek alatt összesen öt bajnoki címet elhódító Dévai VSK visszavonulót fújt a hazai teremlabdarúgásból. Továbbá az FK legutóbbi igazolásait látva akaratlanul is feltevődik a kérdés, hogy nem vár hasonló sors a címvédő galaciakra is.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!