Fókuszban a sportélet minden szereplője

Négyállomásos székelyföldi minikonferencia-sorozatot szervezett a sportszülőség témakörében a csíkszeredai SicSPORT Egyesület, a szervezet hosszú távú célja, hogy fejlődési lehetőséget nyújtsanak sportszakembereknek, sportolóknak és a sport más szereplőinek.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 4 perc
Fókuszban a sportélet minden szereplője
Székelyudvarhelyen sok sportszülő érdeklődött a téma iránt Fotó: Hodgyai István

Sportszülők - minikonfe­rencia címmel szer­ve­zett négyállomásos előadás-sorozatot a csík­szeredai székhelyű Sic­SPORT Egyesület Sepsiszent­györ­gyön, Csíkszeredában, Szé­kely­udvarhelyen és Gyergyószentmiklóson. A három kisebb előadásból álló rendezvénysorozat során tapasztalt sportpszichológusok osztottak meg gyakorlatias tudást a sportszülőkkel, sportban dolgozó szakemberekkel. Roseti-Karikás Emőke a Hogyan legyek jó sportszülő? témát járta körül, dr. Gyömbér Noémi sportszakpszichológus a Sportpszichológiai svédasztal: értékek mértékkel? tematikát boncolgatta, míg dr. Kovács Krisztina a sportszülők, a sportolók és az edzők közötti kapcsolatot elemezgette, feltéve a gyakran felmerülő kérdést, hogy a szereplők – akarva vagy akaratlanul, egymásért, avagy egymás ellen cselekszenek. A prezentációkkal az előadók azt igyekeztek elősegíteni, hogy a szülő minél hatékonyabban tudjon hozzájárulni a sportoló gyermeke fejlődéséhez, hogy minél eredményesebben segítse a gyereke és az edző sikeres együttműködését.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A SicSport Egyesületet 2022-ben alapította Csíkszeredában Pap Zsolt és Horvát Tamás, elsődleges céljuk, hogy olyan alkalmakat szervezzenek Székelyföldön, amelyek során sportszakembereknek, sportolóknak és a sport más szereplőinek nyújtsanak fejlődési lehetőséget, a sportélet minden szegmensét megszólítva.

– Abból a tapasztalatból indultunk ki, hogy a székelyföldi sportban az elmúlt 10-15 évben nagy fejlődés ment végbe főleg infrastrukturális és az intézményesülés terén, de jóval kevesebb alkalom adódik arra, hogy a sportélet szereplői találkozzanak egymással, szakmai kérdésekben folytassanak párbeszédet

– közölte Pap Zsolt.

Fókuszban a sportélet minden szereplője
A szervezet korábban két szakmai konferenciát hívott életre, olyan neves vendégekkel, mint Mocsai Lajos kézilabdaedző, Görgényi István olimpiai ezüstérmes, világbajnok vízilabdaedző és Lénárt Ágota sportlövőedző, a magyar pszichológusképzésnek elindítója, idén májusban pedig egy workshopra várták az aktív sportolókat. 
– Hagyományt szeretnénk teremteni, a célunk, hogy a témaköröket felmérve mindhárom szegmenst (edző, sportoló, szülő) megszólítsuk – közölte Pap. Megjegyezte, hogy együttműködési megállapodásuk van a Magyar Testnevelési Sporttudományi Egyetemmel, ennek köszönhetően a témához kapcsolódó, leginkább a magyar nyelvterületen működő szakemberek kiválasztására van lehetőségük. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!