Fazakas feladta, a fiúk folytatják

A VSK Székelyudvarhely három ultrafutója, Takács Szabolcs, Bartha Bálint és Fazakas Bíborka utazott el a franciaországi Chamonix-ba, hogy körbefussák a Mont Blanc-t. A fiúk még versenyben vannak, Fazakas egészségi gondok miatt nem indulhatott el.

Szász Csaba
Fazakas feladta, a fiúk folytatják
Fazakas Bíborka Chamonix-ban. Nem vállalhatta a versenyt Fotó: Fazakas Bíborka/Facebook

Több mint két évtizede, hogy minden év augusztusának végén megrendezik az Alpokban az Ultra-Trail du Mont Blanc-t, az UTMB-t. Az egyhetes terepfutó-fesztiválba három ország (Franciaország, Olaszország, Svájc) 18 települése kapcsolódik be, megközelítőleg tízezer futó indul az összes távon, a húszezer fős szervezői csapatot 2300 fős önkéntes gárda egészíti ki. Az idei megmérettetést a VSK Székelyudvarhely három ultrafutója, az udvarhelyi Takács Szabolcs és Bartha Bálint, illetve a szovátai Fazakas Biborka vállalta.
A fiúk hétfőn reggel vágtak neki a leghosszabb, La Petite Trotte à Léon, PTL-nek nevezett 300 kilométeres versenytávnak, e sorok írásakor a táv harmadát teljesítették.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Fazakas Bíborka kedden éjjel indult volna a TDS szakaszon, de egészségi okok miatt nem vállalhatta a versenyt.

A start előtt három órával hányni kezdtem. De felöltöztem, elindultam a startba, reméltem, hogy jobb lesz. Rosszabb lett. Egyértelmű volt, hogy nem lesz verseny nekem

– közölte Fazakas, aki tavaly korcsoportjában a 2. helyen zárta a 153 km-es kiírást.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!