Hirdetés

Évzárót tartott a Godako

Karácsony másnapján tartották az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub évzáró ünnepségét Gyergyószentmiklóson. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség is díjazta a legjobb eredményeket elérő versenyzőket.

Farkas Endre
Évzárót tartott a Godako
Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Kiváló évet zárt az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub. A gyergyói klub versenyzői összesen 103 érmet gyűjtöttek a különféle versenyeken. Ebből kettő történelmi medália, hiszen két Európa-bajnoki bronzérmet is kiharcoltak az EGÖSK sportolói.

Az eseménynek otthont adó gyergyói sportközpontban Böjte Csaba tartott szentmisét, ezt követően ajándékokat kaptak a sportolók. Díjazták a tíz legeredményesebb ökölvívót, név szerint Benedek Pétert, Tallósi Vanesszát, Fazakas Istvánt, Mailát Andrást, Csiki Róbertet, Búzás Róbertet, Sinka Botondot, Bogyor Dávidot, Srof Kevint és Csiki Mátét.

Tallósi Vanessza átvehette a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) díját, amivel elismerték, hogy korosztálya, a 13-14 éves serdülők legjobbja lett Magyarországon. A versenyző Európa-bajnoki bronzérme elismeréseként egy másik díjat is átvehetett a magyarországi ökölvívó-szakszövetségtől, ugyanígy Fazakas István is, aki szintén Eb-bronzérmesnek mondhatja magát. Díjazták Benedek Pétert is, aki világbajnoki és Európa-bajnoki pontszerző volt 2023-ban. A MÖSZ elismeréseit Juhász Roland, a szakszövetség ügyvivő testületének tagja adta át.

A gyergyói klub kilenc magyar válogatott versenyzője kapott különdíjat. Huszár Árpád a Hargita Népe érdeklődésére elmondta: olyan sikeres volt a 2023-as évük, hogy a legkiemelkedőbb tíz versenyzőjük közé „nem fértek be” magyar országos bajnoki címet elért versenyzőik.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!