Evezés: aranyérmet nyert a román női nyolcas

Aranyérmet nyert a román női nyolcas a párizsi olimpia evezős küzdelmeinek szombati versenynapján – adta hírül az Agerpres hírügynökség.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Evezés: aranyérmet nyert a román női nyolcas
Aranyérmes a román női nyolcas a párizsi olimpia evezős küzdelmeinek szombati versenynapján

A Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş és Victoria Ştefania Petreanu összeállítású egység 5:54.39 perces idővel ért célba, több mint egy hajóhosszal előzve meg a címvédő Kanadát (Jessica Sevick, Caileigh Filmer, Maya Meschkuleit, Kasia Gruchala-Wesierski, Avalon Wasteneys, Sydney Payne, Kristina Walker, Abby Dent, Kristen Kit), amely 5:58.84-es idővel végzett.

A bronzérmet a nagy-britanniai egység (Heidi Long, Rowan McKellar, Holly Dunford, Emily Ford, Lauren Irwin, Eve Stewart, Harriet Taylor, Annie Campbell-Orde, Henry Fieldman) nyerte 5:59.51 perces időeredménnyel.

Három évvel ezelőtt, Tokióban csak a hatodik helyen ért célba a román egység a döntőben, miután az előfutamokban új világ- és olimpiai csúcsot állítottak be (5:52.99).

Románia legutóbb 2016-ban nyert olimpiai érmet ebben a versenyszámban, Rióban bronzérmes lett a román egység. Aranyérmet 1996-ban, 2000-ben és 2004-ben szerzett a román női nyolcas.

A férfi nyolcasok döntőjét is szombaton rendezték a párizsi olimpián, a román egység (Mihăiţă Ţigănescu, Laurenţiu Danciu, Bogdan Băitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Florin Lehaci és Adrian Munteanu) az ötödik helyen végzett, 5:30.15 perces idővel.

Románia hét érmet szerzett eddig a párizsi ötkarikás játékokon. Aranyérmet nyert David Popovici 200 méteres gyorsúszásban, az Andrei Cornea, Marian Enache férfi kétpárevezős egység, valamin a női nyolcas, szintén az evezős küzdelmekben. Ezüstérmet a Simona Radiş és Ancuţa Bodnar alkotta női kétpárevezős egység, a Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel női kormányos nélküli kettes, valamint a Gianina van Groningen, Ionela Cozmiuc összeállítású női könnyűsúlyú kétpárevezős egység szerzett. Emellett egy bronzérme is van Romániának, ezt David Popovici szerezte százméteres gyorsúszásban – olvasható az Agerpres hírügynökség oldalán.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!