Hirdetés

Eseménydús volt a június

Nemcsak eseményekben, de sikerekben is gazdag júniust tett a háta mögé az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub, melyek közül kiemelkedik Búzás Róbert kontinentális ötödik helyezése. Zsúfoltnak ígérkezik a július is az ökölvívók számára.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Eseménydús volt a június
Zsúfolt volt a június, de júliusban sem fognak unatkozni Fotó: Godakobox

Eseménydús és sikeres hónapon van túl az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub, a júniust a gyergyószentmiklósi szabadidőparkban rendezett gyermeknapi főzőversenyen való részvétellel kezdték, „ütős pörkölttel” mutatták meg, hogy mire képesek ezen a téren.
A Kőszegen megrendezett nemzetközi Jurisics Kupán a Felcsút SK csapatával közösen négy aranyérmet gyűjtöttek be. Búzás Róbert a junior 63 kilós mezőnyben két alkalommal, Csiki Róbert pedig a felnőttmezőnyben lett aranyérmes, nem mellékesen mindkét fiú a saját súlycsoportjánál eggyel nagyobb kategóriában bokszolt.
A magyarországi Hell Boxing Kings elnevezésű versenysorozat miskolci fordulójában 10 ország 4 legjobb sportolója lépett szorítóba minden súlycsoportban. A 60 kilós súlycsoportban Csiki Róbert szerb és bolgár ellenfelét is legyőzte, így bejutott a verseny második körébe, a legjobb nyolc közé.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

- Csiki Robi életében ez a továbbjutás egy olyan kiemelkedő pont tud lenni, ami – bízunk benne – hosszú távon is kamatozni fog. De Gyergyószentmiklós városára és az erdélyi ökölvívásra is komoly figyelem irányul, majd amikor az élő műsor elindul. Jó, pozitív hírverés lesz ez a városnak, Székelyföldnek

- értékelt Csiki edzője, Huszár Árpád.
A Hell Boxing Kings verseny novemberben folytatódik, egy látványos élő show-ban lépnek majd szorítóba a továbbjutó sportolók, köztük Csiki Róbert is.
A Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban megrendezett U16-os (junior) Európa-bajnokságon két gyergyói ökölvívó indult magyar színekben: Tallósi Vanessza és Búzás Róbert, előbbinek a 16 között ért véget a kontinenstorna, Búzás viszont élete első kontinentális viadalán remek teljesítménnyel az 5. helyen zárt.
Végül Csiki Róbert sportösztöndíjat kapott az Nemzeti Közszolgálati Egyetemre, a felvételi elbírálása július 10-én lesz.
De eseménydúsnak ígérkezik a július is a Godako számára, Gyergyószentmiklóson ökölvívótábort szerveznek, majd a Budapesti Honvéd csapatával közös edzőtáborozáson vesznek részt, a folytatásban ott lesznek a marosvásárhelyi Négy Nemzet Tornán, és szorítóba lépnek a kőszegi Ostrom Kupán is, amely egyben válogató verseny is lesz az ifjúsági világbajnokság keretbe jutásért.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!