Erős mezőny, nehéz verseny

HN-információ

 

 

Két egyéni időfutam, két hegymenéssel záruló szakasz és két, zömében sík terepen zajló etap szerepelt a Szeben Kerékpáros Körverseny idei, jubileumi kiírásában. Az immár tizedik alkalommal tartott, a nemzetközi szakszövetség versenynaptárában 2.1-es viadalként szereplő versenyen rangos csapatok és erős mezőny állt rajthoz. Az utolsó etapra csak két Team Novák kerekes maradt talpon.

A két hegyibefutóval véget érő szakasz nagyon szétzilálta a Szeben Kerékpáros Körverseny mezőnyét, pedig a viadal tizedik kiírásán rangos csapatok álltak rajthoz. A nemzetközi szakszövetség versenynaptárában 2.1-es viadalon huszonhárom csapat és összesen 128 kerekes indult. A Team Novák csíkszeredai kontinentális kerékpárcsapatot a csapattulajdonos Novák Károly Eduárd, az ukrán Jehor Dementyev, az olasz Sano Simone és két magyarországi, Rózsa Balázs és Szentpéteri András képviselte.
A Nagyszeben városközpontjában kialakított 2,5 kilométeres pályát a német Holler Nikodemus teljesítette a leggyorsabban, ám szoros volt a harc az első öt versenyző között, akik tíz másodpercen belül érkeztek célba a győzteshez képest, aki 41,93 km/órás átlagsebességgel teljesítette a távot. A 128 elrajtoló mezőnyben az első százban végzett három Team Novák-os sportoló is, Sano 34, Gyementyev 40, Szentpéteri pedig 51 másodperces hátránnyal végzett a győztessel szemben, Rózsa és Novák hátránya meghaladta az egy percet.
A Nagyszeben – Bâlea-tó közötti szakaszon a Bora-Hansgrohe két osztrák versenyzője szinte kéz a kézben ért fel a csúcsra, ám a célvonalra elsőként Gregor Mühlberger csapattársa, Patrick Konrad előtt, míg a harmadik helyet az Israel Start-up Nation svájci kerekese, Badilatti Matteo szerezte meg mindössze tizenhat másodperces hátránnyal a győzteshez képest. A transzfogarasi mászás nagyon szétzilálta a mezőnyt, a negyedik már több mint egy, a tizedik már négy és fél perces hátránnyal érkezett meg a Bâlea-tóhoz. Mühlberger egyébként 37,58 km/órás sebességgel zárta a szakaszt, amelyet Novák Károly Eduárd fel is adott. A csíki csapatból a legelőkelőbb helyen Sano zárt, a Team Novák olasz kerekese 26:16 perces hátránnyal a 81. lett, az ukrán Gyementyev a 95., Rózsa a 98., Szentpéteri pedig a 101. helyen zárt, mindannyiuknak 28:44 perc volt a győztessel szembeni hátránya.
A harmadik szakasz során sokáig az élmenők között tekert Gyementyev, a Team Novák ukrán kerekese a szököttek között három sprinten is második lett, ám ahogy az várható volt, a mezőny bedarálja a szökést, és a nagy tempónak köszönhetően rá is vert a sokáig az élen haladókra. A szakaszt a Bora-Hansgrohe német kerekese, Pascal Ackermann nyerte, az első 36 sportoló a győztessel azonos időt kapott, őket egy háromfős üldözőboly követte, majd egy negyven kerekesből álló mezőny ért célba. Három kisebb csoport után több mint ötperces hátránnyal egy újabb boly haladt át a célvonalon, közöttük volt Gyementyev (96.), Sano (105.), Rózsa (106.), Szentpéteri pedig 123.-ként az utolsó célba érkező volt, az ő hátránya viszont közel 18 perc volt. Ackermann 45,5 km/órás átlagsebességet ért el a 181,2 km-es etapon.
Tegnap délelőtt a 3A félsza-
kasz újra egyéni időfutam volt hegyibefutóval. A kerekesek Resinár határából indultak, Szebenjuharoson volt az érkezés, a leggyorsabban Mühlberger Gregor ért fel a csúcsra, aki a 12,5 km-es távot 28,64 km/órás sebességgel teljesítette, előnye több mint egy perc volt a másodikkal szemben. A Team Novákból Sano és Szentpéteri számára sikerült a megszabott időtávon belül feljutni Szebenjuharosra, Rózsának és Gyementyevnek ez nem sikerült. A viadal utolsó szakasza tegnap lapzárta után ért véget.

Eredmények
Prológ (egyéni időfutam, 2,5 km): 1. Holler Nikodemus (Team Bike Aid), 2. Walkowiak Kacper (CCC Development), 3. Sykala Wojciech (Voster ATS), …46. Sano Simone, …61. Jehor Gyementyev, …81. Szentpéteri András, …113. Rózsa Balázs, …116. Novák Károly Eduárd (mind Team Novák).
1. szakasz (Nagyszeben – Sze­lis­tye – Doborka – Nagydisznód – Bâlea-tó; 183 km): 1. Gregor Mühl­ber­ger, 2. Patrick Konrad (mindketten Bora-Hansgrohe), 3. Badilatti Matteo (Israel Start-up Nation), …81. Sano, …95. Gyementyev, …98, Ró­zsa, …101. Szentpéteri.
2. szakasz (Nagyszeben – Szent­ágota – Nagydisznód – Nagyszeben; 181 km): 1. Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe), 2. Rudy Barbier (Israel Start-up Nation), 3. Riccardo Stacchiotti (Vini Zabú KTM), …96. Gyementyev, …105. Sano, …106. Rózsa, …123. Szentpéteri.
3/A félszakasz, egyéni időfutam (Resinár – Szebenjuharos; 12,5 km): 1. Mühlberger Gregor (Bora-Hansgrohe), 2. Badilatti Matteo (Israel Start-up Nation), 3. Konrad Patrick (Bora-Hansgrohe); …78. Sano, …101. Szentpéteri. Rózsa és Gyementyev időkorláton túl ért célba.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!