Hirdetés

Erdélyi bokszsikerek

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub négy sportolója, Fazakas István, Bogyor Dávid, Tallósi Vanessza és Csiki Máté aranyérmet szereztek az U12-es és serdülő magyar országos bajnokságon.

Farkas Endre

Négy napon át zajlott az U12-es és serdülő magyar bajnokság Egerben, amelyen 270 ökölvívó vett részt. Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub – Felcsút SK hét versenyzővel szerepelt a bajnokságon, Huszár Árpád vezetőedző irányításával.
A serdülő lányok 64 kilogrammos súlycsoportjában Tallósi Vanessza aranyérmes lett, mindkét mérkőzését idő előtti győzelemmel szerezte meg, így már kétszeres magyar bajnoki és kétszeres magyar kupagyőztes az Európa-bajnokságról bronzéremmel hazatérő gyergyói sportoló.

Fazakas István a serdülő fiúk 54 kilogrammos súlycsoportjában indult, ahol három mérkőzés várt rá. István mindhárom mérkőzését egyhangú pontozással nyerte meg, így ő is első helyen végzett, megvédte magyar bajnoki címét. Az Európa-bajnoki bronzérmes István most már magyar bajnok és magyar kupagyőztes is. Bogyor Dávid (U14, 60 kg) három mérkőzést bokszolt a bajnokságon, és mindhárom alkalommal első menetes győzelemmel hagyta el a szorítót, így 2023-ban a magyarkupa-győzelem mellett ő is megszerezte a magyar bajnoki címet.

Csiki Máté (U12, 46 kg) két mérkőzést bokszolt a versenyen. Máté az elődöntőt és a döntőt is második menetes, idő előtti győzelemmel abszolválta, megszerezve a legfiatalabb korosztály bajnoki címét. Srof Kevin (U14, 40 kg), Tallósi Tímea (U12, 48 kg) és Bakos Brigitta (U14, 42 kg) is bronzéremmel zárták a bajnokságot.

A bajnokság ideje alatt, Benedek Péter (U16, 52 kg) is mérkőzést vívott a világbajnokságon való szereplésért. Péter egyhangú pontozással legyőzte ellenfelét, így bebiztosította helyét a novemberi, Jerevánban zajló junior-világbajnokságon, ahol Majlát Andrással együtt fogják képviselni Magyarországot a gyergyószentmiklósi Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklubtól.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!