Elvárásom a kemény munka

HN-információ
A soron következő idényre készülve a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapata Szőcs Loránd helyett a portugál Kitó Ferreirát bízta meg a keret felkészítésével és irányításával. Az Imperial Wet a következő idényben bajnokesélyes csapatot akar összerakni, és ennek érdekében nyitott a külföldi szakvezető felé. A portugál tréner pár nappal korábban járt Csíkszeredában, akkor sikerült egy asztalhoz leülnünk vele. [caption id="attachment_70915" align="aligncenter" width="760"] Kitó Ferreira júliusban kezdi el a nyári munkát Csíkszeredában[/caption] – Miként került kapcsolatba a csíkszeredai csapattal? – A csapat főtámogatója volt az, aki fölvette velem a kapcsolatot, ő nagyon szerette volna, hogy én Csíkszeredában dolgozzak. – Mennyire ismeri a román bajnokságot? Milyennek ítéli meg összehasonlítva más országokéval, ahol edzősködött? Mit tud a csíkszeredai csapatról?
Kitó Ferreiráról A 49 esztendős szakember korábban hazájában vállalt vezetőedzői tevékenységet. Két évig volt a Fatima, majd öt évig a Burinhosa, egy évig a Leoes Porto Solvo trénere, hogy a legutóbbi idényben Olaszországban is kipróbálja magát.
– Nagyon sok bajnokságot és egyben találkozót követek, továbbá figyelemmel követtem a román bajnokság eseményeit is. A romániai bajnokság egyértelműen felemelkedőben van, ami a színvonalat illeti. Egy nagyon érdekes és jó versenyszellemű bajnokság, erős csapatokkal. Azt gondolom, hogy növekedőben, erősödőben van a bajnokság Spanyolország, Portugália, Oroszország és Olaszország után. – Milyen elvárásokkal veszi át a csapat irányítását? – Az én elvárásom a mindennapi kemény munka, és az, hogy egy erős csapatot tudjunk kiépíteni, ami minden meccsen jól teljesít. – Mi az Ön játékfilozófiája? – Alapvetően egy egységes csapat, amely az utolsó pillanatig is intenzíven és szervezetten dolgozik. Darvas Attila  


Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!