Ellenfelet kapott a Szejke SK

HN-információ
Döntött a Román Kézilabda Szövetség a másodosztály küzdelmeiről. A Székelyudvarhelyi Szejke SK előbb a csoportjából kell továbblépjen, majd jöhet az egyenes kiesési szakasz. A csapatok július 15-ig kaptak határidőt.

Első ligás tagságért küzdene a Szejke SK                                                                           Fotó: kezilabda.ro

Videokonferencia-gyűlést szervezett a Román Kézilabda Szövetség a másodosztály döntő tornája kapcsán felmerült kérdések megvitatására. A felmerülő kérdések közül nem mindenben sikerült döntést hozni. Egyrészt mind a női, mind a férfi mezőnyben nyolc-nyolc csapat folytatja a küzdelmeket az első ligáért, ám míg a hölgyeknél három, addig a férfiaknál két kiadó első ligás hely van. A női mezőnyben a Galaci VSK, a HCF Piatra Neamț, a Konstancai Neptun, a Bukaresti Știința, a CS Dacia Mioveni, a CS Activ Prahova Ploiești, a Kisjenői Crișul és a Marosvásárhelyi VSK, míg a férfiaknál a Székelyudvarhelyi Szejke SK, a CSU Suceava, a CS Botoșani, a CS Medgidia, a CSM Alexandria, a Kolozsvári U, a Nagyváradi VSK és a Nagyszentmiklósi Unirea érdekelt a fináléban. Előzetesen a szakszövetség két tervet dolgozott ki a folytatásra. Az első forgatókönyv szerint egy ötnapos torna keretében a csapatokat két csoportra osztaná, ahonnan a két csoport első két helyezettje játszaná az elődöntőt, majd a döntőt. A második variáns szerint négy nap állna a csapatok rendelkezésére, hogy letudják a tornát, amelyet egyenes kiesési rendszerben szerveznének meg. Végül előbbi mellett döntöttek. Ugyanakkor időpontról nem sikerült megállapodni. Azt viszont sikerült eldönteni, hogy csak azok a játékosok léphetnek pályára, akiknek érvényes szerződésük van a csapatukkal, továbbá a klubok július 15-ig kell közöljék, hogy vállalják a tornát, avagy nem.

HN-összeállítás



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!