Elindultak a sakkórák Csíkszeredában

Az ünnepélyes megnyitót követően szombaton délután már a pontokért ültek asztalhoz a sportolók a Caissa Nemzetközi Sakkfesztiválon. Csíkszeredában a 27. alkalommal rendezik meg a hétvégétől a rangos sakkfesztivált, amely idén is három versenyt foglal magában. 

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 1 perc
Elindultak a sakkórák Csíkszeredában
Fotó: Kopacz Gyula

A Sapientia – EMTE csíkszeredai kara ad otthont évek óta a Caissa Nemzetközi Sakkfesztiválnak, amely szombaton kezdődött, és egy hétig tart. A fesztivál alatt három versenyt tartanak, összesen 124 sportoló ül asztalhoz, akik nyolc országból – Románia, Magyarország, Ukrajna, Törökország, Németország, Ausztria, Moldova Köztársaság és Ausztrália – érkeztek a megyeszékhelyre.
A versenyzők többsége a csíkszeredai sakkfesztivált a szeptemberi, budapesti sakkolimpiára való felkészülés jegyében játssza majd, a verseny főbírója Chirilă Radu-Cătălin, segítői Didiliuc Dariana-Gabriela, Baratosi Iosif-Gavril és a székelyudvarhelyi Rendi Éva, aki egyébként népes csapattal érkezett Csíkszeredába. Rendi Éva ugyanis az ISK Székelyudvarhely sakkcsapatának edzője is, a klub sakkozói pedig a háromból két kiírásban érdekeltek. Asztalhoz ülnek a gyergyóalfalvi Kiss lányok, Hanna és Abigél is, akik a Caissa A versenyen szerepelnek.
A 27. Caissa Nemzetközi Sakkfesztivál A versenyén ötvenen, a B versenyén pedig 53-an ülnek az asztalhoz, míg a 11. Balog János Emlékversenyen – amelyet a 12 év alattiaknak írtak ki – 21 sportoló harcol a pontokért.
Szombaton és vasárnap egy-egy fordulót lejátszanak a sakkozók, jövő héten pedig még hét parti vár a sportolókra. A játszmák 16 órakor kezdődnek a Sapientia–EMTE földszinti étkezőjében, az utolsó napon, vasárnap viszont 9.30-kor indulnak a sakkórák, a díjkiosztót pedig 15 órától tartják. A nézők számára ingyenes a belépés.
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!