Hirdetés

Elhunyt a Vasas Femina korábbi labdarúgója

Tragikus hirtelenséggel, hétfőn balesetben elhunyt Violeta Mițul, a Moldovai Köztársaság női válogatott játékosa, aki 2019-ben a székelyudvarhelyi Vasas Feminával Románia Kupát nyert. Mindössze huszonhat éves volt.

Szász Csaba
Elhunyt a Vasas Femina korábbi labdarúgója
Fotó: Moldova Women Football/Facebook

Mindössze huszonhat évesen elhunyt a moldovai válogatott női labdarúgója, Violeta Mițul. A szomorú hírt szerdán, közösségi oldalán közölte a Moldovai Labdarúgó-szövetség. „Mély szomorúsággal és fájdalommal a szívünkben, a Moldovai Labdarúgó-szövetség őszinte részvétét és mély sajnálatát fejezi ki Violeta Mițul, a válogatott játékosa elvesztése miatt” – olvasható a közleményében.

A több mint negyvenszeres válogatott védő 1997. április 3-án született Tiraszpolban, a Moldovai Köztársaságban, labdarúgói pályája 2010-ben kezdődött az Alga Tiraspol csapatánál, amellyel hat év alatt kétszer is elhódította országa kupáját. 2016 és 2018 között Kazahsztánba igazolt, ahol az Astana és az Okzhetpes csapattal is bajnoki ezüstöt nyert. Ezt követően igazolt Székelyudvarhelyre, a Vasas Feminához, amellyel 2019 tavaszán elhódította a Románia Kupa serlegét. Később a Banat Girls együttesénél is megfordult.

A legutóbbi idényben az olasz Apulia Trani csapatával sikerült kiharcolnia a feljutást az olasz női másodosztályba. Tavaly ősszel a spanyol harmadosztályban szereplő La Solana együttesénél folytatta, idén tavasszal pedig az izlandi Ungmennafélagið Einherji csapatához igazolt.
Halálának okáról a moldovai szakszövetség csak annyit közölt, hogy életét egy hegyi balesetben vesztette el, amelyen csapattársaival vett részt.

Az izlandi klub szintén szeptember 6-án közölte a hírt.

Mély szomorúsággal a szívünkben tudatjuk játékostársunk, csapattársunk és barátunk, Violeta Mițul tragikus elvesztésének a hírét. Violetta súlyos baleset következtében hunyt el szeptember 4-én, mindössze huszonhat éves volt. Vopnafjörður közössége mély gyászba borult

– olvasható a labdarúgóklub honlapján.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!