Elek Gábor és Szucsánszki Zita újra Székelyföldön

A héten kétszer is megmérkőzik egymással Székelyudvarhelyen az Esztergomi Vitézek és a Nagybányai Minaur női kézilabdacsapata. A csütörtöki mérkőzésük után a helyi VSK felnőtt férficsapata is pályára lép, az ellenfél a Bukaresti CSM lesz.

Jakab Árpád
Elek Gábor és Szucsánszki Zita újra Székelyföldön
Híres „vitézlány”. Szucsánszki rutinja sokat nyom a latban Fotó: Vitézek/FB

Az Esztergomi Vitézek magyar élvonalbeli női kézilabdacsapatának vezetőedzőjeként tér vissza új klubjával Székelyudvarhelyre Elek Gábor. A Ferencváros korábbi vezetőedzője, a magyar női kézilabda-válogatott egykori szövetségi kapitánya immár sokadjára látogat el a Küküllő partjára: a Magyar Kézilabda-szövetség határon túli edzőképzési programja keretében többször tartott szakmai felkészítőt a Székelyföldi Kézilabda Akadémia edzőinek, a szurkolók számára pedig öröre emlékezetes marad, hogy a tokiói olimpia előtt a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként Udvarhelyen készült csapatával az ötkarikás játékokra.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Esztergomban a kézilabdának hatvan évre visszatekintő hagyományai vannak. A legsikeresebb kilencvenes évek második és a kétezres évek első felében a városban nagy népszerűségnek örvendett, a 2004–2005-ös idényben az élvonalbeli női bajnokságban a rutinos edző, Laurencz László irányításával az ötödik helyen végeztek. „Nagyon várjuk már a székelyudvarhelyi edzőtábort, ahol az edzések és a mérkőzések mellett kikapcsolódásra is lesz idő. Megható az a szeretet, ahogy Székelyföldön fogadnak, és tudom, hogy ezúttal is olyan lelki és érzelmi töltetet kapnak a játékosok, amelyek nagyban hozzájárulnak a későbbi sikerekhez” – nyilatkozta a Hargita Népének Elek Gábor.

A Vitézek jelentősen megerősödött a nyáron, a friss bajnok és kupagyőztes Ferencvárostól Kisfaludy Anett, Kovács Anett, Horváth Fanni és Kármán Luca, Vácról pedig a szintén ferencvárosi nevelésű Ballai Anna és Ballai Borbála is Esztergomban folytatja pályafutását. Na meg Szucsánszki Zita, aki a soron következő szezonban is erőnléti edzőként és játékosként segíti a klubot. „Nagyon fiatal csapat állt össze, az első évben a bentmaradáson túl azt szeretnék elérni, hogy egy szerethető együttes legyen a Vitézek, amelyben szívüket és lelküket kiteszik a pályára a játékosok. Mindig szívesen térünk vissza Székelyföldre, akár edzőtáborba, akár családi, baráti kirándulások alkalmával” – mondta lapunknak a Zizi becenévre hallgató játékos, aki megszakítás nélkül 18 éven át szerepelt ferencvárosi színekben, ott lett 147-szeres magyar válogatott, háromszor magyar bajnok, EHF-kupa-győztes, kétszer KEK-győztes, tavaly nyáron pedig BL-ezüstérmesként zárta le a zöld-fehér korszakát.

Az Esztergomi Vitézek augusztus 15-én, csütörtökön 17 óra 45 perctől a városi sportcsarnokban játszik a Minaurral, ugyanaznap 19.30-tól Székelyudvarhelyi VSK – Bukaresti CSM férfi felkészülési mérkőzést rendenek. A Vitézek és a Minaur pénteken, augusztus 16-án 16 órától a Rákóczi Centerben is összeméri erejét.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!