Hirdetés

Elégedett udvarhelyi asztaliteniszezők

A körülményeket tekintve teljesen elégedett a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK legutóbbi idényével György István klubvezető. Az udvarhelyi asztaliteniszezők a tavalyi ezüstérem után, idén bronzéremmel, tehát ezúttal is dobogós helyezéssel zárták a 2023–24-es bajnoki idényt.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Elégedett udvarhelyi asztaliteniszezők
György István teljesen elégedett a felnőttcsapattal Fotó: Szász Csaba

Az élvonalban szereplő Székelyudvarhelyi ISK-SZAK felnőtt asztalitenisz-csapatának a tavalyi ezüst után idén be kellett érnie a bronzéremmel.

- Évről évre egyre erősebb a hazai élvonal, és bár ezúttal „csak” harmadikok lettünk, ezzel az eredménnyel tökéletesen meg vagyunk elégedve

– értékelt György István klubvezető. Hozzátette, hogy az idény alatt váratlan problémák is felmerültek, de ezekről nem sokat beszéltek, mert nem látták értelmét.

– A bajnokság alatt derült ki, hogy a svéd idegenlégiós Sebastian Losónak baj van a látásával. Van egy szembetegsége, erről ő sem tudott, így nem értette, hogy időnként miért megy el a szeme világa. Okozott is némi ijedséget

– fogalmazott a klubvezető. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Többszöri orvosi konzultációt követően sem sikerült pontosan kideríteni, hogy lesz-e szükség műtétre, vagy szemüveggel is lehet korrigálni a problémát. Mindenesetre ez a váratlan gond eléggé rányomta bélyegét a svéd játékos, illetve a csapat hangulatára, emiatt az ISK-SZAK tavaly ősszel belefutott két olyan vereségbe (a Focșani és a Sepsi-SIC ellen), amelyek elkerülhetők lettek volna.

– A pontvesztések miatt idén mindent beleadtunk, a dobogós helyezéssel pedig el is értük célunkat

– mondta György István.
Az utolsó fordulóban az ezüst megszerzése is lehetővé vált, ehhez azonban le kellett volna győzni a Steauát. György szerint azonban nem lehet egy lapon emlegetni a felnőttválogatottal egyenértékű fővárosiakat egy vidéki kis klubbal, mások a felkészülési lehetőségek, és válogatott játékosként a bukarestiek sokkal több nemzetközi versenyen tarthatják formában magukat. Ennek ellenére György István roppant büszke arra, hogy az ISK-SZAK már évek óta ott lehet az európai elitben, ráadásul mindezt saját nevelésű játékosokkal éri el.
A jó hír, hogy a klub négy fiókcsapattal szerepel az alsóbb osztályokban, ahol az ifjúsági játékosok szerepeltetése a lényeg, tehetségből nincs hiány, így van honnan a jövőt illetően is építkezni.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!