Egyik rangadó a másik után

A teremlabdarúgó-élvonal vasárnap esti udvarhelyi rangadója, a marosvásárhelyiek elleni 7–2-es hazai győzelem nem szorulna ma­gyarázatra, mégis megtudakoltuk, hogyan látta a mérkőzést Kacsó Endre szövetségi kapitány és Florin Ignat FK-vezetőedző.

Szász Csaba
Egyik rangadó a másik után
Florin Ignat eddig hibátlanul irányítja az udvarhelyieket Fotó: Hodgyai István

Vasárnap este a bajnokságot vezető Futsal Klub Székelyudvarhely látszólag simán, 7–2-es győzelemmel hengerelt az Udvarhelyre második helyezettként érkező Marosvásárhelyi VSK ellen, az eredmény azonban csalóka, a két gárda ennél jóval szorosabb mérkőzést vívott, és kellett némi szerencse is ahhoz, hogy hazai előnnyel záruljon az első félidő.

– Az eredmény nem tükrözi pontosan a pályán látottakat, különösen az első játékrészben izzadtunk meg rendesen. Dicséretet érdemel a marosvásárhelyiek játéka is, a mérkőzés felét jóformán mezőnyjátékosra cserélt kapussal játszották végig, sok fejtörést fognak még okozni a többi csapatnak is

– dicsérte a vendégeket a galaciak korábbi sikeredzője, Florin Ignat, aki a nyáron igazolt a címvédőtől Udvarhelyre. Azóta már túl van egy igazi bravúron is, hiszen a bajnoki nyitófordulóban irányításával épp a korábbi csapatát fektették két vállra az udvarhelyi futsalosok. A vasárnap esti székelyföldi rangadón is a bajnokságot vezető és az egyénileg technikásabb játékosokat felvonultató FK volt az első számú esélyes, azonban a csapatjátékban remeklő marosvásárhelyiek a második játékrész derekáig jól állták a sarat.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Marosvásárhelynek abból a szempontból könnyebb, hogy nincs veszítenivalója ezen a mérkőzésen. Ha alulmarad, akkor lehet hivatkozni a papírformára, nincs mit szégyellni, ha viszont legyőzi az FK-t, az már komoly bravúr

– mondta a félidőben az ifikkel Udvarhelyszéken edzőtáborozó Kacsó Endre szövetségi kapitány. Kacsó a múlt héten dupla győzelemmel tért vissza Máltáról a felnőttválogatottal, a keretben több FK-játékos is helyet kapott, némi fáradtság meg is mutatkozott a vasárnapi játékukban.

– Tudtam, hogy nehéz mérkőzés elébe nézünk. Hat játékost adtunk a válogatottba, a múlt héten kétszer is pályára léptek Máltán, ha még a hosszú utat is hozzáteszem, akkor összességében mindez sokat kivett az alapembereimből. De minden jó, ha a vége jó, a legfontosabb, hogy megnyertük a vasárnap esti bajnokit

– összegzett Florin Ignat edző.
Az FK sikerrel pipálta ki az egyik székelyföldi rangadóját, rögtön következik a másik, október hetedikén a Sepsi-SIC otthonában igyekszik megőrizni eddigi tökéletes mérlegét.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!