Egy híján 40 gólt rúgtak az udvarhelyi futsalmeccsen

Rekordok könyvébe illő végeredménnyel ért véget a román teremlabdarúgó 1. Liga 6. fordulójának vasárnap esti mérkőzése, az FK Székelyudvarhely 37–2 arányban hengerelt a Mausoleul Mărăşeşti ellen. Az udvarhelyiek vezetőedzője, Florin Ignat mégis elégedetlen.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Egy híján 40 gólt rúgtak az udvarhelyi futsalmeccsen
Nagyon kitömte a vendégek kapujáz az FK Fotó: Hodgyai István

Az már előre borítékolható volt, hogy laza edzőmérkőzés lesz a bajnokságot vezető Futsal Klub Székelyudvarhely vasárnap esti bajnokija, ugyanis a sereghajtó Mausoleul Mărăşeşti alapból is szerény játékerőt képviselt, ráadásul az amúgy is túlságosan fiatal kerete tartalékosan érkezett a székely anyavárosba.
A mérkőzést megelőzően a protokoll-teremben valaki úgy vélte, hogy „rúgunk nekik vagy harmincat”, de ezt még ő sem gondolta komolyan. Pedig közel negyven lett belőle.
Amint elkezdődött a találkozó és az FK percenként rúgta a gólokat, már lehetett sejteni, hogy hosszú lesz a góllövőlista. Már a szünetre kialakult a 18–1 arányú hazai vezetés, ami a futsalban végeredményként is gólözönt jelent, pedig az udvarhelyiek vezetőedzője, Florin Ignat a teljes kispadot megforgatta a pályán, sőt Sandrin Tompea cserekapust is pályára küldte. Utóbbi akcióból szerzett távoli bombagóllal hálálta meg a mester bizalmát. De ez már a második játékrészben történt, amikor az FK szintén percenként szerezte a gólokat, úgy hogy minden gólra jutott egy kihagyott helyzet is. A vendégek is megszerezték második találatukat, az udvarhelyi közönség a keresztnevét skandálva ünnepelte a vendégek gólszerzőjét. Az FK részéről Hadnagy István bizonyult a legszorgalmasabbnak, összesen nyolcszor talált be.
 37–2 lett a vége, utólag még le kell ellenőrizni, de nem kizárt, hogy a hazai futsalban ez országos gólrekordot jelent. Ennek ellenére, avagy épp emiatt nem volt felhőtlen a hazaiak öröme.
– Ez még edzőmérkőzésnek sem volt jó, véleményem szerint nem tesz jót a bajnokságnak. Az volna a legjobb, ha nem látnánk több ilyen mérkőzést

– értékelt Florin Ignat, az FK Székelyudvarhely vezetőedzője.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 6. forduló
FK Székelyudvarhely – Mausoleul Mărăşeşti 37–2 (18–1)
Gólszerzők: Hadnagy István (1., 3., 12., 13. 14., 22., 32., 32.), Bálint Andor (2., 3., 23., 32.), Vlad Dudău (5., 7., 15., 34.), Boga Richárd (5., 14.), Popovics Erik (9., 39.), Kedei Barna (11., 27., 30.), Miklós Tamás (12., 21., 31.), Tankó Levente (16., 33.), Péter Miklós (18., 19., 24.), Kerestély József (23., 31.), Sandrin Tompea (25.), Sergiu Gavrilă (26.), Bálint Patrik (27., 29.), illetve Ciorec (11.), Budeşteanu (35.).

Korábban játszották:
Dévai West – Marosvásárhelyi VSK 2–3
Galaci United – Bodzavásári Luceafărul 9–2
A Temesvári CFR – Sepsi-SIC találkozót kedden 17.45-től játsszák.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!