Hirdetés

Eb-bronzérmes Lőrincz Magor

Európa-bajnoki bronzéremmel tért vissza a múlt héten Kaposváron megrendezett U15-ös, azaz serdülő Európa-bajnokságról Lőrincz Magor, a Székelyudvarhelyi ISK birkózója. A csütörtöktől vasárnapig zajló kontinenstornán 30 ország hozzávetőleg 600 sportolója vett részt.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Eb-bronzérmes Lőrincz Magor
Lőrincz Magor edzőjével, Katona Lászlóval Fotó: Székelyudvarhelyi ISK

Az elmúlt héten Kaposváron rendezték meg az idei U15-ös, azaz serdülő Európa-bajnokságot, amelyen 30 ország hozzávetőleg 600 sportolója vett részt. Ezt a korosztályos viadalformát 2017-ben hívta életre a Nemzetközi Birkózószövetség (UWW), eleinte minden ország két versenyzőt indíthatott súlycsoportonként, ez azonban változott, immár csak három kategóriába lehetett két birkózót nevezni. Magyarország második alkalommal adott otthont az U15-ös Eb-nek, 2018-ban Győr volt a házigazda.
A csütörtöktől vasárnapig tartó kontinensviadalon, amelynek helyszínéül a Kaposvár Aréna szolgált, női birkózásban, valamint férfi szabad- és kötöttfogásban mérték össze erejüket a versenyzők. A csütörtöki megnyitón részt vett a Magyar Birkózószövetség alelnöke, Bacsa Péter és Hegedűs Csaba többszörös világ- és Európa-bajnok birkózó, aki az olimpiai játékok történetének századik magyar aranyérmét szerezte meg 1974-ben, Münchenben. A versenyzői mezőnyben a Székelyudvarhelyi ISK-t Verestóy Árpád, Csíki Zoltán és Lőrincz Magor, valamint a korondi neveltetésű Fülöp Kristóf és Kacsó Ábel képviselte.
A legjobb eredményt a szabadfogású 75 kg-os súlycsoportban versenyző Lőrincz Magor nyújtotta, aki idén májusban a görögországi Serres városában rendezett Balkán-bajnokságon állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Kaposváron, az udvarhelyi birkózó két győzelmet követően az elődöntőben alulmaradt az orosz származású Islam Abasuv ellenfeleként, a kisdöntőben viszont 8–1 arányban győzött az azeri Huseyn Mammadtaghizada ellen, eb-bronzéremmel zárva a kaposvári kontinenstornát.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!