Hirdetés

Duplázott Csehországban Toró Dávid

Összesen 15 érmet gyűjtött az Europe Youth Series elnevezésű kontinentális asztalitenisz-utánpótlásverseny csehországi állomásán a romániai küldöttség, a székelyudvarhelyi Toró Dávid egy arannyal és egy bronzéremmel gazdagította a válogatott trófeagyűjteményét.

Szász Csaba
Duplázott Csehországban Toró Dávid
Toró és Pop újabb aranyéremmel gazdagította a gyűjteményt Fotó: FRTM

A csehországi Plzeň volt az Europe Youth Series elnevezésű kontinentális asztalitenisz-utánpótlásverseny legutóbbi állomása, ahol két korcsoportban (U13, U15) mérkőztek meg a sportág fiatal tehetségei.
A román válogatott György István és Bogdan Albescu edzők irányításával a legeredményesebb csapatnak bizonyult, nem kevesebb mint 15 érmet zsebeltek be, két aranyat, hat ezüstérmet és hét bronzot.
A két legfényesebb érmet a csapatok versenyében szerezte a romániai küldöttség, az U15-ös lányoknál a Maya Madar, Patricia Stoica, Diana Suvei trió szállította az egyiket, míg a fiúknál a Toró Dávid, Pop Alexandru összetételű páros bizonyult verhetetlennek. A fiatalok az osztrákok honosított kínai csapatát győzték le, és állhattak a dobogó legfelső fokára a tizenhat nemzetet felvonultató mezőnyben.
A torna az egyéni és vegyes párosok küzdelmével zárult, a székelyudvarhelyi Toró Dávid pedig egy bronzéremmel gazdagította gyűjteményét, az U13-asok egyéni versenyében állhatott a dobogó harmadik fokára.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Duplázott Csehországban Toró Dávid
Toró Dávidot az elődöntőben állította meg jól ismert ellenfele, a korosztályának ranglistáját vezető német Lukas Wang, aki a döntőben Toró csapattársát, Pop Alexandrut is legyőzte.
Az Európai Asztalitenisz Szövetség októberi egyéni rangsorában Pop Alexandru a hatodik helyet foglalja el, egy helyet rontva az egy hónappal korábbi helyezéséhez képest, Toró Dávid pedig négy helyet javítva bejutott a top 10-be, a székelyudvarhelyi sportoló jelenleg a kilencedik helyen áll. 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!