Döntetlenek az évzárón

HN-információ

Az Elit Ligában véget értek a küzdelmek a 2021-es évre, az FK Csíkszereda csapatai hazai pályán búcsúztak el szurkolóiktól, igaz, sikert egyik gárda sem aratott. A Demény Norbert és Zöld Péter által edzett FK Csíkszereda U19-es csapata egy kiegyensúlyozott első félidőt követően, szünet után Csala révén megszerezte a vezetést, de a kolozsváriak egy pontrúgásból Stănilă révén egyenlítettek.

A csíkiak a felsőházi rájátszás Nyugati csoportjának harmadik helyén zárják az évet és továbbra is versenyben vannak az elődöntőt érő helyek valamelyikéért.

Komoly tétje volt a meccsnek, jó pár helyzetet kihagytunk és a végjátékot is jobban kezelhettük volna. A keretünk eltiltások és lapok miatt több módosításon esett át, ennek ellenére úgy érzem azok akik helyettesíteni ugrottak be, jól helyt álltak. Egyéni játékban a CFR játékosai jobbak és pontrúgásokból életveszélyesek voltak. Döntetlennel zárjuk az évet és a tavalyi bajnokság árnyékában az elvárások maximálisak és ennek tudatában vagyunk – nyilatkozta Demény Norbert.

Tizenegy perc alatt alakult ki az FK Csíkszereda – FC Bákó mérkőzés végeredménye az U16-os Elit Liga mérkőzésen. Benkó Tihamér és Hodgyai László csapata néhány hete az alapszakaszban is szoros meccset játszott a moldvaiakkal, ez szombaton is így történt. A csíkiak jól is indították a meccset, Ilie a 6. percben megszerezte a vezetést, ám Burlacu a 11. percben egyenlített. Szünet után a hazaiak becsülettel próbálkoztak, de újabb gólt nem tudtak rúgni.

Jól kezdtük a mérkőzést, kellő intenzitással és sikerült is megszerezni a vezetést. A félidő derekán az ellenfél fölénk kerekedett, kevés volt a mozgás, nem tudtuk birtokolni a labdát, a bákói csapat kiegyenlített, sőt, akadtak jó lehetőségei is a gólszerzésre, de ezek kimaradtak. A második félidőben jobb volt a játékunk, a meccs utolsó negyedében több lehetőség is adódott előttünk, de ezek rendre kimaradtak. Volt pár kiváló egyéni teljesítmény a csapatunkban és a csapatjátékunkat is jobbnak éreztük, mint múlt héten. Szerettük volna győzelemmel zárni az őszi szezont, de úgy gondolom igazságos döntetlen született – nyilatkozta Benkó Tihamér.

Bravúrosnak mondható az U17-es csíki csapat döntetlenje a Kolozsvári CFR ellen, hiszen a hazai játékosok nagy része különböző okok miatt hiányzott. Orbán a 12. percben ugyan vezetéshez juttatta a hazaiakat, azonban a 78. percben a vendégek egyenlíteni tudtak.

Azok, akik játéklehetőséget kaptak ezen a meccsen, megmutatták, hogy bármikor lehet számítani rájuk, mert motiváltan és kellő önbizalommal álltak bele a mérkőzésbe. Az első félidőben ennek meg is lett az eredménye, mert egy szép akció végén betaláltunk az ellenfél kapujába és továbbra is mi domináltunk. A második félidő derekára kezdtünk elfáradni és az ellenfél egyre jobban átvette a játék irányítását, illetve sokszor veszélyeztetett. A lehetőségeink viszont megvoltak, hogy lezárjuk a mérkőzést, mert több alkalommal is emberelőnyös támadás befejezést hajtottunk végre, az utolsó passzoknál viszont rossz döntéseket hoztunk. A kapott gólra már nem tudtunk válaszolni, így az év utolsó meccsén nem sikerült magunkhoz ragadni a győzelmet. Ennek ellenére büszke vagyok a srácokra, mert ahhoz képest honnan indultak egy hónappal ezelőtt, megmutatták mire képesek igazából, hogy igenis számolni kell velük és megérdemlik a kellő tiszteletet – nyilatkozta a meccs után Kovács Tamás, az FK Csíkszereda edzője.

Eredmények

Elit Liga, U19. Nyugati csoport, felsőházi rájátszás, 4. forduló: FK Csíkszereda – Kolozsvári CFR 1–1.

Elit Liga, U17. Nyugati csoport, alsóházi rájátszás, 4. forduló: FK Csíkszereda – Kolozsvári CFR 1–1.

Elit Liga, U16. I. csoport, felsőházi rájátszás, 4. forduló: FK Csíkszereda – FC Bákó 1–1.

Kopacz Gyula





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!