Hirdetés

Dobogós a Székelyudvarhelyi ISK

Egyéniben és csapatban is dobogóra állhattak a húsz év alatti udvarhelyi birkózók a Román Kupa vetél­kedőjén, amelynek Că­lă­raș­i adott otthont az elmúlt hétvégén.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Dobogós a Székelyudvarhelyi ISK
Katona László és dobogós tanítványai Fotó: Székelyudvarhelyi ISK

Egy héttel ezelőtt a Székelyudvarhelyi ISK fiataljai – a korondi mű­hely kisbirkózóinak is kö­szön­he­tően – aranyat és több bronzérmet hoztak el a serdülők számára kiírt, Călărași városában rendezett U15-ös Román Kupa tornájáról. Fülöp Kristóf 44 kg-os súlycsoportban lett kupagyőztes, Nagy Tibor (44 kg), Kacsó Ábel (52kg) és Moldován Vencel (57kg) pedig bronzéremmel gazdagította az udvarhelyiek gyűjteményét, míg Tófalvi Tamás (68 kg) az ötödik helyen zárta a megmérettetést. Említést érdemel, hogy a korondi neveltetésű, ám Marosvásárhelynek versenyző Barabás Anna szintén kupagyőztes lett.
Az elmúlt hétvégén a Székelyudvarhelyi ISK birkózói visszatértek „a tett helyszínére”, Călărași ezúttal a húsz év alatti birkózók Román Kupa-vetélkedőjének adott otthont.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A péntektől vasárnapig zajló megmérettetésen 73 klub mintegy 370 versenyzője állt szőnyegre a román–bolgár határtól mindössze 12 kilométerre található megyeszékhely sportcsarnokában. A Katona László és Katona Zsolt edzők által felkészített ISK-sok ezúttal is több súlycsoportban végeztek a dobogón: Kacsó Bendegúz (79 kg) ezüstérmet szerzett, Elekes Róbert (74 kg), Mihály Ákos (92 kg) Lőrincz Balázs (97 kg) pedig bronzzal gazdagodott. A saját neveltetésű sportolókkal felálló udvarhelyi küldöttség a csapatversenyben is a harmadik legfényesebb éremmel térhetett vissza.
 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!