Bíró Mátyás és Bíró Ottó Galacon

HN-információ

A Galaci VSK jégkorongcsapata is elkezdte építeni a soron következő bajnoki idényre a keretét. Két honosított mellett két csíki játékos aláírását sikerült megszerezniük, akik Brassóból teszik át székhelyüket a Duna partjára.

Mindhárom Bíró testvér elhagyta a Brassói Corona jégkorongcsapatát az elmúlt napokban, és gyorsan találtak maguknak új alakulatot. Elsőként Bíró Gergő talált magának csapatot és igazolt a Gyergyói Hokiklubhoz.
Most ikertestvérén, Bíró Mátyáson, illetve nagyobb testvérén, Bíró Ottón volt a sor, hogy bejelentsék új csapatukat. Ők ketten kéz a kézben folytatják további pályafutásukat.
A 26 esztendős csatár poszton bevethető Mátyás és a 31 esztendős csatárból hátvéddé alakított Ottó a Galaci VSK-hoz szerződött. A két testvér Galacra való igazolása komoly erősítést jelent a Duna-parti alakulatnak. Volt idő, amikor a három Bíró testvér és unokatestvérük, Bíró Tamás egy csapatban játszottak, méghozzá Csíkszeredában. Ma már csak Tamás van a Csíkszeredai Sportklubnál.
A galaci jégkorongcsapatnak rendszerint az első két soruk volt meghatározó, akik rendre légiósok és honosítottak voltak. 
A harmadik és negyedik sorra már nem jutott akkora erő, de még így is tudtak nagyszerű meccseket produkálni és az Erste Ligában pallérozódó Brassót, Csíkszeredát és Gyergyószentmiklóst megszorongatni, sőt nemegyszer két vállra fektetni. 
A galaciaknak azonban nem a Bíró testvérek leigazolása az első bejelentésük, hanem Anton Butucsnov, illetve Vitalij Kiricsenko. Mindketten honosított játékosok, és nem számítanak légiósnak, ráadásul román válogatottak is.

HN-összeállítás
 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!