Hirdetés

Bevehetetlen vár a galaciaké

Szépen küzdött a címvédő otthonában, de végül vereséggel kezdte tegnap a teremlabdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszását az FK Székelyudvarhely.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Bevehetetlen vár a galaciaké
A Galac lépett még egyet a bajnoki cím felé Fotó: United Galac

Múlt héten kedden még a teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszában játszott a Futsal Klub Székelyudvarhely, tegnap délután már a felsőházi rájátszás nyitónapján volt hivatalos a címvédő Galaci United otthonában. Az említett két gárdán kívül a Temesvári CFR és a Dévai VSK van még harcban a bajnoki trófeáért. A csapatok vitték magukkal az alapszakasz pontjait, a címvédő Galac eddig 52 egységet gyűjtött, a bánságiak 43-at, a dévaiak 39-et, a negyedikként bejutott udvarhelyiek pedig 34-et.


Hirdetés


A felsőházi rájátszás hat fordulóból áll, mindenki játszik mindenkivel egy oda-visszavágót, ezt követően az első két helyezett a bajnoki döntőt játssza. Nagy ponthátránya miatt Udvarhelynek legfeljebb csak matematikai esélyei maradtak a fináléba jutni, a vártnál gyengébb teljesítmény fényében reálisabbnak tűnik a bronzéremért küzdeni.
Ehhez azonban jól jött volna egy jó eredmény a tegnapi mérkőzésen, amelynek első felében nem is játszott alárendelt szerepet az udvarhelyi gárda, ez pedig nem kis teljesítmény, hiszen a Galac vereség nélkül zárta a 18 fordulós alapszakaszt.
Az első félidő alig egygólos hazai előnnyel zárult, a pihenő után a Galac duplázni tudott. Azonban egy szépítéssel az FK visszajött a játékba, minden megpróbált, hősiesen állta a rohamokat, de ez nem volt könnyű, ráadásul a lehozott kapus taktikája sem működik egy ideje. A Galac végül 5–2-re nyerte a találkozót, Jakab Zoltán tanítványainak ugyan nincs szégyellnivalójuk, de ezért sajnos nem adnak bajnoki pontot.
A felsőházi rájátszás első fordulója ma 18 órától a Temesvári CFR – Dévai VSK találkozóval zárul.
Teremlabdarúgó 1. Liga, fel­sőházi rájátszás, 1. forduló. Galaci United – FK Székelyudvarhely 5–2 (1–0). Gólszerzők: Crăciun (7.), Araujo (25., 34.), Cârdei (37.) Crișan (38.), illetve Kedei (27.), Kanyó (37.). Az állás: 1. Galaci United 55 pont, 2. Temesvári CFR 43, 3. Dévai VSK 39, 4. FK Székelyudvarhely 34.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!