Hirdetés

Bearanyozódtak a Delfinek

Nagyváradon tartották az X Man 2024 triatlonversenyt. Az országos bajnokságnak is számító megmérettetést két aranyéremmel zárták az Udvarhelyi Delfinek Sportklub triatlonszakosztályának versenyzői.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Bearanyozódtak a Delfinek
Az Udvarhelyi Triatlon Club csapata Fotó: AROBS/X-MAN

Idén 14. alkalommal rendezték meg Nagyváradon az X-Man Románia triatlonversenyt, amely az újonnan alakult magyar–román közös rendezésű Friendship Series első szakasza volt. Az új nagyszabású verseny tíz helyszínből áll, ebből öt Romániában (Nagyvárad, Marosvásárhely, Temesvár, Vidraru-tó, Mamaia), és öt Magyarországon (Keszthely, Baja, Balatonfűzfő, Tata, Nagyatád). Az idei seregszemlén több mint 400 sportoló vesz részt, összesen 14 országból.
A vasárnap Nagyváradon tartott, országos bajnokságnak is számító megmérettetésen három versenyszámban küzdöttek a résztvevők. A Full Ironman kategória 3800 méter úszásból, 180 km kerékpározásból és 41,5 km futásból áll, míg a Half Ironman kategóriája 1900 m úszásból, 93 km kerékpározásból és 21,5 km futásból. A Star Stone Kupa elnevezésű olimpiai szám (1500 m úszás, 40,8 km kerékpározás, 21,5 km futás) újonnan került be a versenyprogramba, hogy szélesebb közönséget, akár kezdőket is megmozgasson.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Székelyudvarhelyt az Udvarhelyi Delfinek SK és az Udvarhelyi Triatlon Club leigazolt sportolói képviselték, Csáki Villő – Buti László (edző) – Lőrinczi István váltóban indultak a féltávon, Orbán Attila szintén féltávon indult, egyéniben. Az idén leigazolt Simon István és Mózes Tamás a teljes távot választották.
A Csáki-Buti-Lőrinczi hármas az összetettben a 4. helyen végzett, a mixt kategóriában pedig a másodikon. Orbán Attila az 5 óra 14 perc 54 másodperces idejével összetettben a 29. lett, korosztályában (40–44 év, férfiak) a hetedik helyen zárta a versenyt.
A férfiak 45–49 éves korosztályának teljes távján induló Simon István összetettben elért 9 óra 47 perc és 29 másodperces ideje az ötödik helyre volt elég, korosztályában viszont első lett, ami országos bajnoki címet jelentett. Kitűnően szerepelt Mózes Tamás, aki címvédőként állt a rajtvonalra, 11 óra 7 perc 27 másodperces idejével a tavalyi, eddigi legjobb teljesítményét javította meg, kategóriájában (férfiak, 25–29 év) első és egyben országos bajnok lett.

– Büszke vagyok rátok, hogy felvállaltátok a sportolást és a komoly szintű versenyzést. Példaképek vagytok a mögöttetek felcserepedő fiatal nemzedéknek

– értékelt a verseny után Buti László edző.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!