Barátságos mérkőzéssel zárja le az FK a csonka szezont

HN-információ
Két barátságos mérkőzéssel zárja le június elején az FK Csíkszereda felnőttcsapata a 2019/2020-as labdarúgóidényt. A csíkiak az 1. Ligában szereplő Sepsiszentgyörgyi OSK ellen lépnek pályára a jövő héten, a találkozók zárt kapusak lesznek. Az utánpótláscsapatok júliusban kezdik el a felkészülést a következő idényre.

A 2019/2020-as idényre megváltott bérletek érvényben maradnak                                  Fotó: Pál Zoltán / archív

Több kérdést is kapott az elmúlt időszakban az FK Csíkszereda vezetősége, amelyre közleményben válaszoltak és részletezték a következő idénnyel kapcsolatos tervek egy részét. Az FK Csíkszereda 2. ligás csapatának tagjainál kétszer végeztek koronavírus-tesztet, a klub közleménye szerint nem volt pozitív eset. A játékosok háromfős csoportokban edzenek, betartva az érvényben lévő egészségügyi előírásokat. A tervek szerint az FK két barátságos mérkőzést játszik a Sepsi OSK ellen, mindkét találkozót nézők nélkül rendezik. Az első meccset kedden, június 3-án Csíkszeredában, a másodikat június 6-án Sepsiszentgyörgyön játsszák, az összecsapásokkal pedig pontot tesznek a csíkiak a 2019/2020-as furcsa szezon végére. Az idényzárót követően háromhetes vakáció vár a csapatra, majd június 29-én kezdik a felkészülést a 2020/2021-es idényre. „A bérlettel rendelkező szurkolóinknak, akik teljes szezonra, vagy a tavaszi idényre vásároltak bérletet, a következő bajnokság őszi idényében ingyenes belépést biztosítunk, amennyiben ismét lehetővé válik a nézők jelenléte a lelátókon” – áll az FK közleményében. A Székelyföldi Labdarúgó Akadémia minden játékosa egyénileg otthon készült május 16-ig, ezt követően Dusinszki Zoltán szakmai igazgató megszervezte a kiscsoportos edzéseket június 6-ig, úgy, hogy mindenki az otthonához közeli településen az alközpontjaik infrastruktúráját használva tudjon edzeni. Négy hét vakáció után, a tervek szerint július 6-án kezdődik a felkészülés a következő idényre. Az FK Csíkszereda elnöke, Szondy Zoltán, közölte azt is, hogy szeretnék megrendezni az U17-es nemzetközi IV. Székelyföld OTP Bank-kupát július 29. és augusztus 2. között. Amennyiben a járványhelyzet nem súlyosbodik, az akadémiai korosztályok számára a bajnoki rajt augusztus első hétvégéjén lesz. Ami az FK Csíkszereda kis korosztályait illeti, július 1-jén szeretnék elkezdeni a felkészülést, és augusztustól egynapos házi tornákat szerveznének az alközpontok bevonásával. Szeptemberi terveik között szerepel az E-on Kinder-kupán és egyéb országos szintű tornákon való részvétel. A megyei bajnokságok októberben kezdődnek. A Szondy Zoltán által aláírt közlemény kitér arra is, hogy a klub több edzője jelenleg is foglalkozik gyerekekkel, akik önként vállalták a foglalkozásokat, de kihangsúlyozta, hogy a felkészülést július 1-jén szeretnék elkezdeni.

HN-összeállítás



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!