Hirdetés

Barabásiék szállították az érmet

Férfi, női és vegyes párosban is magyarországi győzelem született a horvátországi teqballversenyen, a marosvásárhelyi Barabási/Dakó női páros ezüstöt szerzett, a Györgydeák/Janicsek duó pedig a negyedik helyen zárt vegyes párosban.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Barabásiék szállították az érmet
Góbés bemutató egy pólai általános iskolában Fotó: Góbék Teqball Team

Az elmúlt hétvégén 124 játékos részvételével rendezték meg a horvátországi Pólában a Teqball Tour idei utolsó európai tornáját, melyet kizárólag a párosok számára írtak ki.
A 30 ezer dolláros összdíjazású hétvégi versenyen a Györgydeák Apor/Janicsek Zsanett duó az elődöntőben szenvedett vereséget, a bronzmeccsen pedig a Vasas Lea/Bakó Ádám párossal szemben 2–1 arányban maradt alul. A vegyes párosok versenyét a magyarországi Katz Balázs/Kota Gabriella nyerte meg.
Női párosban a marosvásárhelyi Dakó Katalin/Barabási Kinga duó meg sem állt a döntőig, ahol megnyerték az első szettet Ács Krisztina és Kota Gabriella ellen, a magyaroszági páros azonban fordított az eredményen, és 2–1-es győzelmükkel megszerezték az aranyat.
A férfi párosok aranyérméért két magyarországi páros küzdött, a legfényesebb érmet végül a Bányik Csaba/Katz Balázs páros vihette haza.
Összegezve, abszolút magyarországi dominancia volt jellemző a horvátországi versenyre, hisz a kilenc éremből hetet az anyaországiak hódítottak el: a három kategória aranyérme mellé további két ezüst- és ugyanannyi bronzérmet gyűjtöttek. A marosvásárhelyi Dakó/Barabási páros egy ezüstöt, a szerb Nicola Mitro/Bogdan Marojevics duó pedig egy bronzot tudott elcsípni.
A székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team több fiatalja is részt vett a versenyen, a világ legjobbjai ellen nyilván nem sok esélyük volt, de így értékes tapasztalatokkal gazdagodhattak a nívós ellenfelekkel szemben, ráadásul a Góbék tizenegyedikes fiatal­jai (Simó Bence, Varga Mátyás, Gergely Péter, Máté Mátyás) arra is szakítottak időt, hogy teqballbemutatót tartsanak egy pólai általános iskolában.
A Teqball Tour következő állomása Los Angeles lesz, ahol október 6-8-a között küzdenek az érmekért.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!