Bajnoki íjászat a Sószorosban

Az elmúlt hétvégén a pa­raj­di Sószoros biztosított hely­színt az alsósófalvi Szirti­sas Íjász Sportklub és a Ro­mán Íjász Szövetség közös szervezésében meg­­rende­zett 3D országos bajnoki versenynek. Alsó­só­falva idén került fel hi­va­talosan a romá­niai íjászat térképére.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 4 perc
Bajnoki íjászat a Sószorosban
Egyedi helyszínen rendezték a bajnokságot Fotó: Szirtisas SK

Alig egy hónappal a nyolcadik alkalommal megrendezett 3D Field Challenger nevet viselő megmérettetést követően, újabb íjászversenynek biztosított helyszínt a parajdi Sószoros, július utolsó hétvégéjén az alsósófalvi Szirtisas Íjász Sportklub itt rendezte meg a Román Íjász Szövetséggel közösen a 3D országos bajnokság versenyét.

- A román íjászatban tavalyig nemigen volt példa arra, hogy a szakszövetség Erdélybe helyezzen íjászversenyeket, de idén Alsósófalva négy megmérettetéssel került be a szövetség hivatalos naptárába

– közölte a Hargita Népével Lukács Zoltán, a Szirtisas Íjász Sportklub elnöke.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A sóvidéki sportklub június elején a Kalonda-tetőn tradicionális és vadászíj kategóriákban megrendezett Román-kupa-versenyével került be először a szövetségi versenynaptárba, a mostani volt a második hivatalos verseny. További két versennyel készülnek idén szeptemberben és októberben.

- Sokak számára meglepő és akár mulatságos is lehet, hogy amennyiben megnézik az idei versenyek rendezési helyszínét, akkor Bukarest, Nagyszeben, Brassó és Jászvásár mellett szembetalálja magát egy olyan nem sokatmondó névvel, mint Alsósófalva (Ocna de Jos)

– közölte Lukács. A sportklub elnöke elmondta, mindenki elégedett volt a parajdi Sószorosban rendezett versennyel, egyrészt a helyszín önmagában is egyedi és varázslatos, a sziklás terep miatt pedig a versenyzőknek nagyon mély és magas szögekből kellett lőni a 3D-s célokra, ami pluszkihívás volt. Még az is meglepetést jelentett, hogy a szervezők ajándékcsomaggal kedveskedtek a résztvevőknek, ami szintén ritkaságszámba megy a hazai íjászversenyeken.
Lukács Zoltán a helyiek által elért eredményekkel volt elégedett, a Szirtisas Sportklub összesen 12 versenyzővel indult a megmérettetésen, és szinte kivétel nélkül dobogós helyezésekkel zárták a versenyt.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!