Hirdetés

Bajnoki címekért küzdöttek

Minden éremből hoztak legalább egyet a Székelyudvarhelyi ISK birkózói a hétvégén Marosvásárhelyen megrendezett serdülők és juniorok számára kiírt országos bajnokságról.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Bajnoki címekért küzdöttek
Lőrincz Magor a dobogó legfelső fokára állhatott fel Fotó: ISK Udvarhely

Az elmúlt hétvégén Ma­ros­vá­sár­hely adott otthont a birkózók U15-ös és U20-as, serdülők és junior országos bajnokságának, amelyről az udvarhelyszéki versenyzők minden éremből hoztak legalább egyet. A csütörtöktől vasárnapig zajló megmérettetésen több mint 400 sportoló és mintegy 50 csapat egyszerre négy szőnyegen küzdött a bajnoki címekért, az udvarhelyszéki sportolókat Katona László és Katona Zsolt edzők készítették fel.
Az U15-ös korosztályban a 85 kilogramos súlycsoportban a kategória favoritja, Lőrincz Magor jelenlegi Balkán-bajnok és Eb-bronzérmes nem talált legyőzőre, így folytatva idei remek szereplését, begyűjtötte az országos bajnoki címet is. A korcsoport másik érmét Verestóy Árpád szállította, aki a 75 kilogramosoknál ezüstéremmel gazdagította a Székelyudvarhelyi ISK birkózóinak gyűjteményét. Csíki Zoltán (75 kg) a negyedik, Bereczi Bálint (41 kg) pedig az ötödik helyen zárta a versenyt, Oláh Gergő (52 kg) egy hetedik, Kiss Hunor (62 kg) egy nyolcadik hellyel járult hozzá, hogy a Székelyudvarhelyi ISK csapatversenyben a dobogó harmadik fokára állhasson fel.
Az U20-as korcsoportban Lőrincz Balázs (az aranyérmes Magor bátyja) teljesített a legjobban, aki a 97 kilogramosoknál ezüstérmet szerzett. Deák Attila (65 kg) és Mihály Ákos (92 kg) egyaránt ötödikek lettek, Kisfaludi Bence pedig a hetedik helyen végzett.
Katona László edző nem felejtette el megdicsérni a fiatal korondi birkózók teljesítményét, mint mondta, Fülöp Kristóf hajszálon múló bajnoki címe és Kacsó Ábel bronzérme is szépen csillog. 

– Nagyon szoros és kiélezett csatákon múlott még két bajnoki címünk és több mérkőzésünk is. Sajnos a bírói döntések ezúttal sem a mi javunkat szolgálták, de ettől függetlenül nagyon büszke vagyok sportolóinkra! Küzdelemből mindannyian jelesre vizsgáztak. Gratulálunk mindenkinek!

– összegzett Katona László.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!