Hirdetés

Az élvonalra készülnek a kézilabdázók

Távozókról, érkezőkről, szer­ző­déshosszab­bítá­sok­ról kö­zöl folyamatosan híreket az élvonalbeli szereplésre készülő VSK Székelyudvarhely háza tájáról. 

Szász Csaba
Az élvonalra készülnek a kézilabdázók
Udvarhely a családot is jelenti Tálasnak. Visszatérés Fotó: Tálas Huba

A VSK Székelyudvarhely szakmai stábja már a bajnokság befejezése előtt megkezdte az új, élvonalbeli keret kialakítását. Elsőként az egyik kö­zön­ség­kedvenc, Tálas Huba leigazolását jelentették be. A Marosludason született beállós még ifjúsági játékosként került Székelyudvarhelyre, az SZKC-val bajnoki ezüst- és bronzérmet, Challenge Kupát nyert. 

– Ez volt az álmom, hogy a sportkarrieremre Székelyudvarhelyen tegyek pontot. Sok minden idehúz, a kézilabdázás, a család, az SZKC-val megélt élmények, a szurkolók, a barátok. Ez az igazi otthonom – fogalmazott a 18. élvonalbeli bajnoki idényére készülő Tálas, aki egy évre írt alá, hosszabbítási lehetőséggel.

Távozókról is hírt adott a VSK, köszönetet mondva Jobb Lőrinc kapusnak, Balsa Sztevovics szerb átlövőnek, Paul Oargă beállósnak, és az algériai irányítónak, Mohamed Fedilának. Marad az angolai válogatott kézilabdázó, Feliciano Nunes Couveiro, és hosszabbítottak a csapat fiatal, 22 éves irányítójával, Katona Tamással. Ami az új igazolásokat illeti, az udvarhelyi klubnak sikerült megegyeznie egy, a Bundesligát is megjárt kapussal. Ivan Eres mind ifjúsági játékosként, mind pedig felnőttként játszott a horvát nemzeti válogatottban, az U21-es 2019-es spanyolországi világbajnokságon ezüstérmesek lett.
Legutóbb egy tapasztalt, válogatott balszélső érkezését jelentette be a VSK, a 34 éves Alin Roșu megfordult a CSM Vaslui, a Bukaresti Steaua és CSU Suceava csapatainál, a legutóbbi két szezonban a CSM Focșani színeit képviselte.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Bővült a klub szakmai stábja is, miután sikerült hazacsalogatni a Székelyudvarhelyen született, karrierje során az SZKC-nál, a Szejke SK-nál is tevékenykedő kapusedzőt, Kocs Leventét. A 44 éves tréner az élvonalbeli Tordai Potaissától érkezik Udvarhelyre.

- Nagyon szívesen mondtam igent a VSK felkérésére. Elérkezett az idő, amikor otthon kell dolgoznom, elsősorban azon, hogy a kapusok remek teljesítményt nyújtsanak. Nemcsak a felnőttekkel, hanem az ifjúsági korosztályú hálóőrökkel is foglalkozni fogok az új idénytől – mondta el Kocs Levente.

Tegnap délben a klub egy ukrán válogatott irányító, Vladyslav Zalevskyi érkezését jelentette be. A 26 éves, 187 centi magas játékos az ukrán ZTR Zaporizzsja, az orosz Dinamo Asztrahan, a Lengyel Pogon Szczecin és a bosnyák RK Borac után ölti magára a VSK mezét.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!