Hirdetés

Az éllovas érkezik Udvarhelyre

A nyáron volt élvonalbeli és ifi válogatott játékosokkal erősödő bajnoki éllovas Câmpulung Muscel csapata lesz péntek délután a Székelyudvarhelyi FC ellenfele a labdarúgó 3. Liga ötödik fordulójában.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Az éllovas érkezik Udvarhelyre
Gabi Matei (balra) több mint kétszáz mérkőzést játszott az élvonalban Fotó: Muscelul Câmpulung

Három hibátlan forduló után a Székelyudvarhelyi FC egy héttel ezelőtt, a Sepsi OSK fiókcsapatának otthonában szenvedte el első vereségét a mostani idényében, ezzel el is vesztette a labdarúgó 3. Liga 5-ös csoportjának vezető pozícióját. Nem mellékesen a másik 100 százalékos alakulat, a Barcarozsnyói Olimpic Cetate is vereséget szenvedett a legutóbbi játéknapon, épp annak a Câmpulung Muscelnek az otthonában, amely élve a lehetőséggel, negyedik győzelmét is megszerezve, át is vette a bajnoki tabella vezetését. Péntek délután 5 órától ezzel az együttessel néz farkasszemet a sétatéri stadionban az SZFC.

Az udvarhelyiek pénteki ellenfele 2022 nyarán még CS Rucăr néven, a Brassó–Argeș megyehatárnál, a Királykő lábánál található Rucăr nagyközség csapataként nyerte meg az Argeș megyei bajnokságot, és majd az osztályozót is sikerrel abszolválva jutott fel a harmadosztályba. Ezt követően nevét ACS Muscelul Câmpulung Elite-re változtatva székhelyét átköltöztette a 20 kilométerre található Câmpulung városába. A múlt idényben a 3. Liga 4-es csoportjában szerepelt, az alapszakaszt alig két győzelemmel és négy vereséggel, összesen 10 ponttal az utolsó helyen zárta. Ezt követően a klub tulajdonosa havi 300 lejre csökkentette a játékosok havi bérét, és aki nem értett ezzel egyet, napi három edzésen kellett részt vennie, az elsőt már reggel fél 7-kor tartották. Az alsóházi rájátszás első mérkőzését „zöld asztalnál” veszítették el, miután az Unirea Bascov elleni találkozón 0-2 állásnál levonultak a pályáról, így tiltakozva az udvarhelyi Feleki Gellért játékvezetői döntései ellen. Vereséget szenvedtek a második fordulóban is, ezt követően azonban minden mérkőzésüket megnyerték, végül az utolsó fordulóban megmenekültek a kieséstől.

A mostani bajnoki idényt már AFC Câmpulung Muscel néven kezdte az alakulat, bár a közösségi oldalukon a FC Muscelul Câmpulung elnevezés szerepel. Az alakulat nagyon komoly erősítésen ment keresztül, vezetőedzőnek Costin Lazărt, a Rapid korábbi válogatott játékosát szerezték meg, új igazolásaik a FCSB, a Dinamo, a Rapid, a Mioveni, a CSM Slatina csapatainál játszottak, és érkezett két fiatal kameruni játékos is.

A csapat megszerezte annak a Gabriel Mateinek az aláírását is, akiért Gigi Becali korábban 600 ezer eurót fizetett. A Steauával két bajnoki címet megnyerő 33 éves védő több mint 200 mérkőzést játszott a román élvonalban. A csapat teljesítményére eddig nem lehet panasz, négyből négyet nyerve a Câmpulung Muscel pillanatnyilag az 5-ös csoport egyetlen hibátlan mérlegű együttese.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!