Hirdetés

Asztalitenisz a köbön

Toró Dávid U15-ös Eb-selejtezőt játszott Besztercén, a hétvégén az U13-as korosztály Top 16-os játékosai adogatnak Székelyudvarhelyen, vasárnap pedig a Szuperligában szereplő ISK-SZAK fogadja Craiovát a sportcsarnokban. Az asztaliteniszen lesz a hangsúly Székelyudvarhelyen.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Asztalitenisz a köbön
Bajnoki éremért száll harcba Toró Dávid Fotó: ETTU

Nagy megtiszteltetésben részesült Toró Dávid, a fiatal udvarhelyi asztaliteniszező meghívást kapott az U15-ös válogatott Eb-selejtezőjére. A júliusi, malmői kontinenstornára készülő romániai keretben maradt még egy szabad hely, ennek elfoglalására e sorok írásakor zajlik egy selejtezőtorna a besztercei Olimpiai Központban, összesen tíz ifi sportoló küzd az egyetlen helyért. Toró számára hatalmas elismerés, hogy a két évvel nagyobb korosztályban is számolnak vele.
Holnap és vasárnap az ország legjobb tizenhat U13-as asztaliteniszezője méri össze tudását, az országos döntőt követően a legnívósabb torna, a Top 16-os verseny helyszíne lesz az udvarhelyi sportcsarnok. Válogatottbeli csapattársakból lesznek ellenfelek, a Székelyudvarhelyi ISK-t két sportoló képviseli: Toró Dávid és Bardas Márk száll harcba a bajnoki érmekért. Edzőjük, György István szerint az legjobb 16 ifisportoló külön csatája mindig kiélezett tornát eredményez.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Vasárnap 16 órától szuperligás bajnokit játszik a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK és a Craiova. Az udvarhelyiek legutóbbi 3–0-s győzelme a Sepsi-SIC ellen kicsit átírta a bajnokságot, a „biztosan ezüstérmes” háromszékiek második helye már nem annyira biztos, matematikailag az ISK-SZAK is befuthat még másodiknak, igaz, ehhez elképesztő bravúr szükséges: a zárófordulóban le kellene győzni a címvédő Steauát, illetve előtte a Craiovát.
Az udvarhelyiek csapatvezetője, György István elmondta, hogy egyelőre nem foglalkoznak a fővárosiakkal, most a vasárnapi összecsapás jelenti a prioritást, hiszen a bronzéremért le kell győzni a Craiovát. Ha ez megvan, akkor lehet majd tovább lépni.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!