Hirdetés

Alulteljesítettek az ISK birkózói

A hétvégén bajnoki érmekért birkóztak Marosvásár­he­lyen a kadettek és a felnőttek, az udvarhelyi ifiknek ezúttal nem jött ki a lépés, de egy bronzérmet azért elhoztak.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Alulteljesítettek az ISK birkózói
Jobb eredményre számítottak az udvarhelyi ifik Fotó: ISK Udvarhely

Csütörtöktől vasárnapig Marosvásárhelyen rendezték meg a birkózók U17-es országos bajnoksága mellett a felnőtt Román Kupát és csapatbajnokságot, melyeknek a Simon László Sportcsarnok adott otthont.
A Székelyudvarhelyi ISK fiatal birkózói számára ez volt az év utolsó nagyszabású hivatalos versenye, mely sajnos nem hozta el a várt eredményeket. 

– Várakozásainkhoz képest alulteljesítettünk, hiszen nagy meglepetésünkre senki sem tudta azt az eredményt hozni, amit kitűzött céljául. Mégis bízunk benne, hogy a vereség megtanít minket a kitartásra és az áldozatos munkára

– fogalmazott a versenyt követően Katona László, aki fiával, Katona Zsolttal együtt készítette fel a birkózókat.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az udvarhelyiek legjobb eredményét Lőrincz Balázs érte el: a 92 kg-osoknál bronzérmes lett. Oláh Gergő (51 kg) negyedik, további négy birkózó pedig ötödik helyen végzett: Kisfaludi Bence (60 kg), Elekes Róbert (65 kg), Lőrincz Magor (80 kg) és Mihály Ákos (92 kg).
A felnőtt Román Kupa egyéni versenyében két udvarhelyi birkózó remekelt, a Fások SK sportolója, Gergen Zoltán a 97 kg súlykategória ezüstérmese lett, a Kolozsvári U színeiben versenyző Tifán István is közel járt a dobogóhoz, sajnos saját hibájából lecsúszott róla, így végül ötödik helyen zárta a versenyt.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!