Hirdetés

A tengerparti homokban küzdöttek

Aranyéremmel tért haza Lőrincz Magor Balkán-bajnok birkózó a hétvégén Costinești-en megrendezett Strandbirkózó Országos Bajnokságról, miután a 80 kg-os súlycsoportban a mezőny fölé kerekedve a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
A tengerparti homokban küzdöttek
Edzője és csapattársai ünneplik a friss bajnokot Fotó: ISK Székelyudvarhely

Hétvégén a román ten­ger­par­ton, Cos­ti­neș­ti-en rendezték meg a Strand­bir­kó­zó Országos Bajnokságot, ahol három korosztály legjobbjai mérhették össze erejüket és tudásukat. Pénteken a kadétek, szombaton a juniorok, míg vasárnap a felnőttek mérkőznek meg egymással az érmekért!
A homokbirkózás, vagyis a strandbirkózás adott esetben sokkal nagyobb kihívás elé helyezi a versenyzőket a hagyományos, szőnyegen történő birkózással szemben, ugyanis a strandversenyen csak négy súlykategóriába sorolják az indulókat, így egy-egy mérkőzésen az is előfordulhat, hogy akár 10 kilogrammos súlykülönbséggel néznek egymással szembe a harcosok.
A Székelyudvarhelyi ISK birkózó szakosztálya sem hagyhatta ki a tornát, amely igencsak népes mezőnyt hozott össze a tengerparti homokba, volt olyan súlykategória is, ahol több mint harmincan szálltak harcba a trófeákért. Az udvarhelyieknél legjobban a Balkán-bajnok Lőrincz Magor teljesített, aki nagyszerű birkózással a 80 kg-os mezőny fölé kerekedve a dobogó legfelső fokára állhatott fel, így bajnoki éremmel a nyakában indulhatott haza.
„Az idén elképesztően menetel a srác, ezt már tetőzni sem igazán lehet!” – értékelt közösségi oldalán a Szé­kely­ud­var­helyi ISK birkózó szakosztálya.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!