Hirdetés

A stadion ötszáz méteres körzetében tilos az alkoholárusítás

Készülnek az FK Csíkszereda – Bukaresti Dinamo párharc visszavágójára, amely Csíkszeredában lesz hétfő este 20 órától. Az előkészületek már délben elkezdődtek a közbiztonság erősítéséért, illetve a vendégszurkolók fogadására. Közvécéket, óriáskivetítőt és büfét is biztosítanak a jegy nélkül érkező Dinamo-szurkolóknak az Erőss Zsolt Aréna parkolójában.

Vlaicu Lajos
A stadion ötszáz méteres körzetében tilos az alkoholárusítás
Fotó: László F. Csaba

Az FK Csíkszereda – Bukaresti Dinamo mérkőzést megelőzően sajtótájékoztatót tartott hétfő délben Csíkszereda önkormányzata. A sajtótájékoztatóval egy időben az Erőss Zsolt Aréna parkolójához érkezett három kisbusz a Maros megyei csendőrségtől, és elkezdték építeni a kordont estére, ahol a mérkőzésre jeggyel nem rendelkező, a Dinamo csapatát kísérő szurkolókat fogadják. A közvécék már a helyszínen vannak, illetve az aréna parkolójában büfét is felállítanak, hogy a szurkolóknak ne kelljen a városban üzlet után keresgélniük.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Feltehetőleg ugyanebből a megfontolásból a buszokat is rögtön az Erőss Zsolt Aréna parkolójába kísérik. Javában szerelik a ledfalat, amelyről a vendégcsapat jegy nélküli szurkolói figyelemmel követhetik a mérkőzést. A ledfalat és a közvécéket az FK Csíkszereda biztosította a mérkőzés idejére.

Ábrahám Előd önkormányzati képviselő kiemelte: a városlakók és a szurkolók biztonságára fokozottan figyelnek. Reméli, hogy az FK Csíkszereda megfordítja a párharcot, és az első osztályba való feljutást ünnepelheti a város.

A stadion ötszáz méteres körzetében tilos az alkoholárusítás

Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere kifejtette: az önkormányzat partnerséget vállalt a mérkőzés szervezésében. Szeretnék minimalizálni a szurkolótáborok közötti feszültséget, elkerülni az atrocitásokat.

– Reméljük, sportszerűen, a fair play szellemében fog eltelni a mai este, várjuk a vendégcsapat szurkolóit. A csíkszeredai sportcsapatok egyre jobb eredményeket érnek el, éppen ezért a jövőben fontos lesz a közbiztonság erősítése. Ugyanakkor

ilyen fontos események előtt elsősorban a belügyminisztériumhoz tartozó rendfenntartó szervek feladata, hogy biztosítsák a terepet, amit teljesítenek is

– mondta Korodi. Hozzáfűzte: a helyi rendőrség reggeltől irányítja a forgalmat az aréna körül. A Maros megyei csendőrség biztosítja a stadion közvetlen helyszínét, míg a Hargita megyei csendőrség a városban teljesít szolgálatot.

A stadion ötszáz méteres körzetében tilos az alkoholárusítás

A polgármester tudomása szerint Kolozsvárról előzetesen körülbelül háromszáz szurkoló érkezésére számítottak, de ehhez képest ennek a töredéke érkezik Csíkszeredába.

– A tízezres szurkolói létszám a Dinamo szurkolói részéről megfélemlítésként szolgált.

A nyertes bukaresti meccs is kevésbé motiválja már a szurkolókat, de ezerötszáz és kétezer szurkoló fogadására így is készülünk – mondta a polgármester.

Megjegyezte: tudomásukra jutottak olyan információk is, hogy esetleg jönnek szurkolók más városokból – Brassóból és Szebenből –, de nem tudnak róla, hogy valóban elindultak volna. A Bukarestből érkező szurkolói buszokat már Tusnádfürdőtől csendőrség kíséri a stadionhoz. A csendőrség munkatársai is ezerötszáz-kétezer vendégszurkoló érkezésére számítanak.

A stadion ötszáz méteres körzetében tilos az alkoholárusítás, ez a rendelkezés a mérkőzés teljes ideje alatt érvényes, sőt az önkormányzat már pénteken írásban jelezte az érintett tíz üzletnek, hogy alkoholt nem árusíthatnak. A közeli nonstop üzletben érdeklődve azt mondták, hogy ma 20–22 óra között, tehát a mérkőzés ideje alatt tilos alkoholt árusítaniuk,. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!