Hirdetés

A Marosvásárhelyi VSK nyerte az U19-es Román Kupát

Nem tudta érvényesíteni a hazai pálya előnyét az FK Székelyudvarhely, a vasárnapi döntőt pontosabb játékkal és jobb kapusteljesítménnyel a Marosvásárhelyi VSK nyerte 4-0-ra, megvédve címét a teremlabdarúgó U19-es Román Kupában.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
A Marosvásárhelyi VSK nyerte az U19-es Román Kupát
Megküzdött az FK az aranyért, de csak az ezüstre futotta Fotó: Hodgyai István

A teremlabdarúgás kapta a főszerepet a székelyudvarhelyi sportcsarnokban, ahol péntektől vasárnapig rendezték az U19-es Román Kupa nyolccsapatos döntő tornáját. Az egyenes kieséses rendszerben zajló torna pénteki negyeddöntői nem szolgáltattak meglepetést, a favoritok mind továbbjutottak, a nap eredményét a házigazda FK Székelyudvarhely szállította, Jakab Zoltán tanítványai 14-1-re hengereltek a LPS Suceava ellen. A szombati elődöntők egyik ágán összejött a székely rangadó, az FK – Sepsi-SIC összecsapás azonban kevésbé lett izgalmas, mint amire előzőleg számítani lehetett, a háromszékiek nem igazán tudták megszorongatni az udvarhelyieket, így 4-1-es győzelmével elsőként a tavalyelőtti győztes jutott a vasárnapi döntőbe. A másik ágon a tavalyi döntő ismétlődött meg, az erőviszonyok sem változtak, a Marosvásárhelyi VSK sima 7-1-es győzelemmel került egy lépésre ahhoz, hogy az FK Székelyudvarhely ellenében megvédhesse címét.

A vasárnapi döntőben óvatosan kezdett mindkét csapat, az első negyedórában az udvarhelyiek valamivel bátrabbak voltak, de a Maros-partiak kerültek közelebb a gólhoz. A félidő sorsa alig két perc alatt dőlt el, a VSK a 16. és 18. percben is betalált, és a szünetig meg is tartotta az előnyt. Ennyivel azért nem voltak jobbak a vendégek, a különbséget a pontosabb játékuk és jobb kapusteljesítményük hozta ki.

A szünet után az FK mindent megpróbált, helyzetei is voltak, de a labda nem akart átmenni a vendégkapu gólvonalán. Öt perccel a vége előtt a lehozott udvarhelyi kapus taktikája kétszer is visszafele sült el, így a tavalyi év után 4-0-s győzelmükkel idén is a marosvásárhelyi ifjak hódították el a Román Kupát.

Hodgyai István
Az udvarhelyi fiatalok mentségére szóljon, hogy az azonos korosztály ellenére többségük egy évvel fiatalabb volt az ellenfél játékosaihoz képest, ilyen korban ez könnyen döntő lehet. Mint ahogy az is volt.

U19-es teremlabdarúgó Román Kupa
Negyeddöntők: FK Székelyudvarhely – LPS Suceava 14-1 (7-1), Sepsi-SIC – Galaci United 4-1 (1-1), Marosvásárhelyi VSK – Simándi Sólymok 9-0 (3-0), Temesvári CFR – Karácsonkő Ceahlăul 1-7 (0-4).
Elődöntők: Sepsi-SIC – FK Székelyudvarhely 1-4 (0-2), Marosvásárhelyi VSK – Karácsonkő Ceahlăul 9-2 (5-0).
Döntő: FK Székelyudvarhely – Marosvásárhelyi VSK 0-4 (0-2).

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!