A címvédő jön Udvarhelyre

Szombaton útjára indult a labda a teremlabdarúgó-bajnokság élvonalában is, de az FK Székelyudvarhely megújult kerettel csak ma kezdi a pontvadászatot: 18 órától a címvédő Galacot fogadja az udvarhelyi sportcsarnokban.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 4 perc
A címvédő jön Udvarhelyre
Megújult az FK Székelyudvarhely kerete Fotó: Hodgyai István

Véget ért a felkészülési időszak, szombaton a Dévai West – Mausoleul Mărăşeşti (18–4) találkozóval elkezdődött a teremlabdarúgó 1. Liga 2024–2025-ös bajnoki idénye, de a Futsal Klub Székelyudvarhelynek máig várnia kell, amíg elkezdheti a pontvadászatot. A sorsolás úgy hozta, hogy egyből rangadóval kezdenek az udvarhelyiek: hétfőn 18 órától a bajnoki címvédő Galaci United ellen lépnek pályára a városi sportcsarnokban.
Az FK kerete igencsak átalakult, öt alapember, Farkas Róbert, Küsmödi Tamás, Kanyó Szilárd, Balázsi Attila és Iszlai Richárd távozott, miközben három ifjúsági játékos lépett fel a felnőttekhez: Szabó Ervin, Bálint Patrik és Kis Csaba. A legnagyobb szenzációt az új igazolások jelentették: Székelyudvarhelyre igazolt a galaciak sikeredzője, Florin Ignat, valamint két válogatott játékosa, Petrișor Toniță kapus és Vlăduț Dudău mezőnyjátékos. Udvarhelyt választotta a megszűnt Dévai VSK szintén válogatott játékosa, Sergiu Gavrilă is. Az FK szombaton jelentette be, hogy meghosszabbította szerződését Kedei Barnával, aki 2026-ig képviseli az udvarhelyi színeket.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az új bajnoki idény startvonalára a legutóbbihoz képest kettővel kevesebb, nyolc csapat állt fel, miután a legutóbbi bronzérmes Dévai VKS megszűnt, a Simándi Sólymok csapata pedig visszalépett a másodosztályba, ahonnan senki nem lépett fel az élvonalba. Ezúttal is három székelyföldi alakulat vállalta a legmagasabb szintű megmérettetést: az FK Székelyudvarhely, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC és a Marosvásárhelyi VSK. Az erőviszonyokat tekintve Jakab Zoltán udvarhelyi klubelnök úgy vélte, hogy a végelszámolásban az FK-nak ott kell lennie a döntőben.
Az udvarhelyiek sikeres felkészülésen vannak túl, augusztus közepén megnyerték a hazai rendezésű IV. FK Kupát, legutóbb pedig (augusztus 25-én) a Marosvásárhelyi VSK otthonában 4–1-es győzelemmel hangoltak a bajnoki idényre.
A hazai teremlabdarúgó 1. Liga első fordulója holnap 17.45-től a Temesvári CFR – Luceafărul Buzău találkozóval zárul.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!