Színre lépnek a teqballosok

Egy héttel a hivatalos megnyitó után, szerdána teqballküzdelmek is elkezdődnek a 3. Európai Játékokon. A sportág székelyföldi képviselői mind az öt számban éremeséllyel indulnak. A román küldöttség már minden éremből szerzett legalább egyet.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Színre lépnek a teqballosok
Dascălu hegyikerékpárral jutott a csúcsra Fotó: Szabó Attila

Hosszú időn át Európa volt az egyetlen földrész, amelynek nem volt az egész kontinenst átfogó, több sportágat magába foglaló multisport-eseménye, amilyen az Ázsia, Pánamerikai vagy Afrika Játékok, ezért az Európai Olimpiai Bizottság 2012-ben életre hívta az Európa Játékokat. Az elsőt 2015-ben, az azerbajdzsáni Bakuban rendezték, a másodikat 2019-ben a fehéroroszországi Minszkben, idén, június 21-én a lengyelországi Krakkóban startolt el a kontinentális olimpia.
Románia 150 fős kerettel vágott neki a küzdelmeknek (közöttük tíz erdélyi magyarral), vasárnapig egy ezüst- és két bronzérmet gyűjtöttek be, utóbbiak közül egyet a kolozsvári 400-as futó, Miklós Andrea. Vasárnap aztán megszületett a küldöttség első aranyérme, amit Vlad Das­călu hegyikerékpáros szállított.
A székelyföldi teqballosok csak tegnap utaztak ki a kontinenstornára, a fiúknál két udvarhelyi, Györgydeák Apor és Ilyés Szabolcs, a lányoknál pedig két marosvásárhelyi, Dakó Katalin és Barabási Kinga öt számban száll harcba reális esélyekkel az érmekért. 
Csütörtökön Györgydeák egyéniben kezd, pénteken az Ilyés/Dakó vegyes páros lép asztalhoz, hogy szombaton a Györgydeák/Ilyés férfi páros is megkezdje a küzdelmeket az öreg kontinens legjelentősebb multisporteseményén.
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!