A sport építi a közösséget

Több száz versenyző vett részt a tizedik alkalommal megszervezett Konzul Kupa síversenyen szombaton, Hargitafürdőn. Sífutást és műlesiklást is tartalmazó eseményt számos politikus és legendás sportoló is megtisztelte jelenlétével.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 2 perc
A sport építi a közösséget
A hideg idő ellenére sok gyerek volt a versenyen Fotó: Veres Nándor

Kerek évfordulóhoz érkezett a Konzul Kupa síverseny, amelyet szom­baton tizedik alkalommal szervezett meg Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa partnereivel, az MBPA Sportegyesülettel, Csicsó Község Polgármesteri Hivatalával, a Csicsói Közbirtokossággal, a Hargita Megyei Sí- és Biatlonszövetséggel, a Csíkszeredai ISK-val és a Szekler Biathlon Center Egyesülettel karöltve. A rendezvényen több székelyföldi sportoló, többek között Miklós Edit, Tófalvi Éva, Bónis Attila, Bónis Annamária, Balázs Zsolt is jelen volt.
Az elmúlt napok télies időjárása tökéletes versenykörülményeket teremtett a sízőknek, megfelelő vastagságú és minőségű hó borította a helyszíneket, a biatlonpályát és a Miklós-sípályát. A főszervező részéről Tóth László főkonzul köszöntötte a résztvevőket. A politikus örömét fejezte ki, hogy a hideg időjárás ellenére nagyon sok gyerek nevezett a versenyre.

– Hiszem azt, hogy a sport megerősíti az ember karakterét és építi a lelkét, és hiszem azt is, hogy a közösen megélt sport építi a közösséget is

– hangsúlyozta a főkonzul.

Potápi Árpád János, Magyarország Miniszterelnökségének nemzetpolitikáért felelős államtitkára kiemelte: a nemzeti összetartozás egyik fontos színtere a sport.
– Az elmúlt években itt élő Kárpát-medenceiek közösen sokat tettünk azért, hogy a nemzeti összetartozás érzését, élményét megerősítsük, és sokat tettünk azért, hogy ezt a sporton keresztül tudjuk megtenni. Jó látni azt, hogy a magyar versenyzők a magyar és román színekben, vagy akár szerb, szlovák színekben is, de magyar szívvel, Magyarországot is képviselve a világversenyeken, ott vannak. Ez nekünk óriási eredmény, amit az elmúlt években közösen értünk el – fogalmazott a politikus.
Köszöntötte a jelenlévőket Novák Károly Eduárd ifjúsági és sportminiszter is, aki hangsúlyozta a székelyföldiek sportszeretetét, valamint példaként emelte ki a fiatalok előtt Tófalvi Éva egykori biatlonistát, aki hat téli olimpián versenyzett.
Az olimpiai bajnok úszó, Gyurta Dániel ezúttal síléceket csatolt, és köszöntőjében azt is elmondta, hogy évente ellátogat a Madarasi-Hargitára.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!