124 sakkozó ült asztalhoz

Augusztus 16–26. között nyolc ország sportolóinak részvételével zajlott Csíkszeredában a 27. Caissa nemzetközi sakkfesztivál.

Biró Sándor
Becsült olvasási idő: 3 perc
124 sakkozó ült asztalhoz
Barta András, a legidősebb résztvevő. 81 évesen is vág az agya Fotó: CSK

Ausztrália, Ausztria, Né­met­ország, Török­or­szág, Ukrajna, Ma­gyar­ország, Moldova Köz­tár­saság és Románia 124 sak­kozója 9 fordulós svájci rendszerben küzdött a tíz nap során, a résztvevők között 83 ifjúsági sakkozó is szerepelt. A főversenyen 7 ponttal négyes holtverseny alakult ki az élen, jobb Buchholz-értékeléssel Claudiu-Cristian Dobre nemzetközi mester nyerte a tornát.
A női díjat az idei U20-as lányok magyar bajnoka, a szeptemberi budapesti Sakkolimpián a 3. magyar csapatot erősítő Sulyok Eszter kapta. Polgár Judit első edzője, Mészáros András nemzetközi mester lett az S65 legjobbja, az ifjaknál Eric-Matei Prelipcean (U20) és Randi-Ioan Galeș (U14) végzett az első helyen. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A Hargita megyeiek közül a legjobb helyezést a borszéki Costel Vodă érte el 5,5 ponttal. Szintén 5,5 pontot szerzett a csíkszeredai Blága Máté, mellyel a 12 éven aluliak győztese lett. A különdíjak további győztesei: Ioana Denisa-Călugăreanu (női), Barta András (S65), Alexandru Mohonea (S65). A székelyudvarhelyi ISK tehetséges sakkozója, Pálfi Tamás U20-as bronzérmet nyert. A legidősebb résztvevő a 81 éves Barta András volt, a legfiatalabb pedig a 6 éves David-Christian Talabă. A Balogh János Emlékversenyen a fiúk között versenyző lányok mezőnyében Nagy Kincső (Székelyudvarhelyi ISK) bronzérmes lett. 
Az olimpiai felkészítőnek számító Caissa-versenyt a 100 éves Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) kiemelt rendezvényként kezelte.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!