Hirdetés

Hatvanöten neveztek a hegyibajnokira

Két bolgár és egy olasz ver­senyző mellett hatvanhárom hazai pilóta nevezett előzetesen a Hargita Chal­lenge-re. Az országos hegyi­bajnokság negyedik futama ma a versenyzőmustrával kezdődik, az edzéseket és a futamokat holnap, valamint vasárnap tartják.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Hatvanöten neveztek a hegyibajnokira
A székelyudvarhelyi Gál István először indul a Hargita Challenge-en Fotó: Gál István

Hatvanöt sportoló nevezett a Hargita Chal­lenge negyedik kiírására, amely idén is nemzetközi viadal lesz, hiszen két bolgár és egy olasz pilóta is jelen lesz az országos hegyibajnokság negyedik versenyén.
A Hargita Challenge ma délelőtt a hivatalos gépátvétellel kezdődik, a versenyzőmustrát pedig 19 órától tartják, mindkét esemény helyszíne a csíkszeredai Szabadság tér. A mai nap folyamán a megyeközpontban az autósportot kedvelőknek lehetőségük lesz testközelből is megnézni a versenygépeket, mi több, a sportolókkal is találkozhatnak a rajongók, hiszen közös fotózásra is lesz alkalmuk.
Holnap 9–19, míg vasárnap 9–11.30 között lesznek az edzések, a futamokat pedig 13.30–17.30 között tartják a Hargitafürdő felé vezető úton. Holnap 8.30–19, míg vasárnap 8.30–17.30 óra között teljes útzár lesz a 138A megyei úton – a Hármaskereszttől Hargitafürdőig, ám mindkét nap a szervezők 13–14.30 között ideiglenesen felnyitják az utat a forgalom előtt. A verseny vasárnap zárul a díjkiosztóval, amely 18.30-kor kezdődik a Szabadság téren. A szervezők arra kérik a szurkolókat, hogy gépjárműveikkel a Hármaskereszt környékén parkoljanak, a pályán pedig a szurkolói zónákat a Fan Bus igénybe vételével közelítsék meg.
A szervezők felhívják a nézők figyelmét, hogy az autósport veszélyes sportág, így csak az erre kijelölt helyeken nézzék a versenyt, ügyelve saját biztonságukra.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!