Dobogós helyek a Moldva Ralin

Három csíki érdekeltségű páros állt rajthoz az elmúlt hétvégén a Moldva Ralin, amelynek Bákó megye adott otthont. A bajnokság hatodik, a murva kiírás második futamán tizenkétszer álltak dobogóra a Hargita megyeiek.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Dobogós helyek a Moldva Ralin
Újabb dobogós helyezés a csíkiaknak a murva kiírásban Fotó: Balázs Attila

Egy újabb sikeres versenyt zártak a hétvégén a csíki ralisok, ezúttal a Mojnest, valamint Bákó környékén rendezett futamról tértek haza, összesen tizenkét trófeával. A Moldva Rali a hazai bajnokság hatodik, a murva pontvadászat második futama volt.

– Rengeteg por, defekt, beragadt gázpedál, egy pördülés, remek iram, kiegyensúlyozott teljesítmény

– összegezte a bákói versenyt lapunknak Cseh Vajk Imre. A csíki navigátor hozzátette, minden nehézség ellenére célba értek és értékes pontokat szereztek.

– Örülünk, hogy a murva kiírásban újra dobogós helyen tudtunk zárni összetettben, az Omega Rally Team-mel pedig csapatban az elsőséget is megszereztük

– tette hozzá a navigátor.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az összetett versenyt Simone Tempestini (Ford Fiesta Rally3) nyerte, a Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre kettős az ötödik helyen zárt, ám az RC2 géposztályban a harmadik helyet szerezték meg. Teslovan Alexandra – akinek a Moldva Rali mentora, Sebastian Barbu navigált – az RC4 géposztályban a második, a juniorok között a harmadik, a 208 R2 Kupában pedig az első helyen zárt.
A murva kiírást Andrei Gîrtofan (Škoda Fabia RS Rally 2) nyerte, a Teslovan–Cseh páros géposztályában és összetettben is a harmadik lett. Alexandra viszont géposztályában és a 208R2 Kupában is győzelemmel zárt, az elsőkerék-meghajtású autók kategóriájában és a juniorok között pedig a harmadik lett. A homokfutók között a brassói Biró Antalnak navigáló csíkszeredai Sprencz Tamás az első helyen végzett, összetettben pedig a hetedik helyen zárt.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!