Hirdetés

Borsika panzió: kényelem a Hargita lábánál

Udvarhelyszéken az utóbbi néhány évben EU-s pályázati kiírásoknak köszönhetően számos agroturisztikai panzió épült. Kápolnáson Benedek Lászlót és feleségét, Elvirát a tenni akarás ösztönözte, hogy pénzt és energiát nem sajnálva minőségi alapanyagok felhasználásával négymargarétás panziót építsenek a környékre látogató turisták örömére.

Nagyálmos Ildikó
Becsült olvasási idő: 5 perc
Borsika panzió:  kényelem a Hargita lábánál
Fotó: Nagyálmos Ildikó

Kápolnáson a falu felső kijáratánál, a borsikás dűlő alatt, teljes panorámával a Hargitára épült fel a Borsika panzió. A telek családi örökség volt, hisz a településen még szokásban van az a szép gesztus, hogy a fiúgyermeknek telket ajándékoznak a szülei. Valószínűleg nem véletlenül alakult ki ez a szokás, hisz így ösztönözték évszázadokon át a fiatalok itthon maradását. A házaspár két éve építette a panziót, és máris újabb terveket dédelget: a szomszédos, megvásárolt telekre egy színvonalas vendéglőt képzel el, ahol helyi, minőségi alapanyagokból kerülne étel az asztalra.
Megragadták a kínálkozó lehetőséget, és a panzióra 200 ezer eurót nyertek pályázaton, ám ebből nem sikerült volna olyan minőséget felmutatni, amire ők vágytak, ezért közel még egy ennyit hozzátettek.

Borsika panzió:  kényelem a Hargita lábánál


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Az eredeti pályázat 10 százalékos önrésszel volt, de mivel mi más minőséget akartunk, mint ami abból az összegből kijött volna, eladtunk egy ingatlant, és csak a wellnessre 62 ezer eurót fordítottunk. Nagyjából 350 ezer euróból készült el a teljes berendezéssel együtt a vendégház, amely kiérdemelte a négymargarétás minősítést – tudtuk meg.
Mivel Kápolnáson már van néhány panzió, exkluzívabbat szerettek volna létrehozni.

Borsika panzió:  kényelem a Hargita lábánál

Borsika panzió:  kényelem a Hargita lábánál

A tizenhat férőhelyes épület öt szobájának mindegyikéhez külön fürdőszoba tartozik, ezenkívül egy nagy nappali, ebédlő és konyha áll a vendégek rendelkezésére, a földszinten egy szórakozásra alkalmas terem, illetve wellness várja a vendégeket tágas jakuzzival, hideg merülővel, száraz és gőzszaunával. Kint a szabadban a sós dézsából a Hargitára nyílik kilátás, tavaszra pedig egy kinti úszómedence és játszótér is elkészül.

Borsika panzió:  kényelem a Hargita lábánál

Borsika panzió:  kényelem a Hargita lábánál

A szobák ízléses, letisztult stílusa elegáns, a belső dizájn a feleség, Elvira ízlését dicséri, ő válogatta a belső díszítőelemeket, dekorációkat.
Az épületet Magyari István, az UrbanDesign tervezőiroda vezetője álmodta meg, a kivitelező a Triga cég volt. A székeket, asztalokat kecseti asztalosok készítették, az ágyakat, szekrényeket és a fürdőszobabútorokat egy szentegyházi fiatalember. A belső és külső nyílászárókat udvarhelyi cégtől vásárolták.

Borsika panzió:  kényelem a Hargita lábánál

Borsika panzió:  kényelem a Hargita lábánál

– Sajnos a hó hiánya miatt az elmúlt hetekben többen visszamondták a foglalást, s ugyan a faluban és a határon nincs hó, a hargitai sípályák működnek. Ilyenkor szánozás helyett szekerezés szerepel a programkínálatunkban, a helyi lovas gazdákkal működünk együtt, és ilyenkor meglepetésszerűen meleg borral, teával, pánkóval várjuk a vendégeket az úton. Téli szezonban disznóvágáson, kenyérsütésen vehetnek részt a turisták, de többnyire a téli sportok vonzzák ide őket – mondta a panzió tulajdonosa.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!