Hirdetés

Tüntetésen közlik, hogy elfogadják-e a kormány ajánlatát

Tüntetést tartanak csütörtökön a bukaresti Victoriei téren az oktatási szakszervezetek, itt adnak majd választ a kormány szerda esti ajánlatára – jelentették be a Spiru Haret Szakszervezeti Szövetség vezetői.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Tüntetésen közlik, hogy elfogadják-e a kormány ajánlatát
Illusztráció Fotó: Veres Nándor

Az Agerpres hírügynökség beszámolójában emlékeztet: Marian Neacşu kormányfőtitkár a tanügyi szakszervezeti szövetségek vezetőivel folytatott szerdai egyeztetések után bejelentette, a kormánynak jelenleg nem áll módjában fizetésemelést vagy új bérpótlékokat adni a tanügyi alkalmazottaknak, de felajánlott egy juttatást, amelyet két részletben folyósítanának. A pedagógusok és a kisegítő tanszemélyzet júniusban 1000 lej, októberben 1500 lej értékű, úgynevezett szakmai utalványkártyát kapna, a kisegítő személyzet pedig 500-500 lejt ugyanebben a formában.

A Spiru Haret Szakszervezeti Szövetséget vezető Marius Ovidiu Nistor szerda este rámutatott, a kormány ajánlatát az éjszaka folyamán valamennyi sztrájkoló pedagógushoz eljuttatják.

– Holnap még tart az általános sztrájk, és holnap a kormány is megkapja a pontos választ – szögezte le.

A Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetségét (FSLI) vezető Simion Hăncescu az egyeztetés után azt nyilatkozta a sajtónak, hogy az eddigi visszajelzések szerint a szakszervezeti tagok a kormány ajánlatának elutasítását szorgalmazzák, de az ezzel kapcsolatos végső döntést csak csütörtökön közlik a kormánnyal, miután valamennyi tagszervezettel konzultálnak.

A tanügyi alkalmazottak május 22-én robbantották ki az általános sztrájkot.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!