Hirdetés

Törölték a hétfői Budapest–Bukarest és Bécs–Bukarest nemzetközi vonatjáratot

Törölték a hétfői Budapest–Bukarest és Bécs–Bukarest nemzetközi vonatjáratot a romániai szakaszon a magyarországi Kétpónál történt vasárnapi vonatbaleset miatt – közölte a Román Vasúttársaság (CFR).

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Törölték a hétfői Budapest–Bukarest és Bécs–Bukarest nemzetközi vonatjáratot
Illusztráció Fotó: Hodgyai István

A közleményben a CFR képviselői a https://www.mavcsoport.hu/ információira hivatkozva hangsúlyozzák, hogy a békéscsabai vonalon, Tiszatenyő és Mezőtúr között hétfőn is dolgoznak a műszaki mentésen és a pálya helyreállításán, ezért továbbra sem közlekedhetnek a vonatok azon a szakaszon, a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon pedig jelentősen megnőtt a vonatok menetideje.

Ezért a Budapest–Arad–Nagyszeben–Bukarest útvonalon közlekedő IR473-as, illetve a Bécs–Budapest–Segesvár–Bukarest útvonalat követő IR 347-es járatot hétfőn törölték a romániai szakaszon, de a CFR pótvonatot indít az Arad–Bukarest távon. Az aradi vonatállomáson vizet és előrecsomagolt termékeket kínálnak az utasoknak.
A két érintett járatra belföldi jeggyel rendelkező utasokat átirányították más járatokra. Az Arad–Piski–Brassó felé tartó utasok az IC 522/IR 532 vonattal utazhatnak, a Nagyszeben–Brassó–Bukarest felé tartók pedig Regio járatokkal eljuthatnak Brassóig, majd onnan az Interregio járatokkal a fővárosig.

Amíg helyreáll a vasúti közlekedés az érintett szakaszon, a Budapestre tartó vagy onnan induló nemzetközi járatok késni fognak vagy módosított útvonalon közlekednek mind Magyarország, mind Románia területén – idézte a CFR közleményét az Agerpres hírügynökség.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!