Torlódások várhatók a hét végéig a román–bolgár határátkelőkön

Megnövekedett várakozási időre számíthatnak a határátkelőkön csütörtöktől vasárnapig azok a romániaiak, akik Bulgáriába utaznak, illetve Bulgárián keresztül Görögországba vagy Törökországba akarnak eljutni – figyelmeztetett csütörtök délután a külügyminisztérium.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Torlódások várhatók a hét végéig a román–bolgár határátkelőkön
Illusztráció Fotó: Veres Nándor

A közlemény szerint főként a Giurgiu és Rusze közötti Duna-hídon várhatók torlódások. Ennek oka, hogy július 10. óta a híd bolgár oldalán nagyobb javítási munkálatok zajlanak. A belügyminisztérium azt ajánlja az autósoknak, hogy vegyék igénybe a nemzetközi forgalmat lebonyolító összes román–bolgár határátkelőt: Giurgiu–Rusze, Calafat–Vidin, Negru Vodă–Kardam, Vama Veche–Durankulak, Lipniţa–Kainardja, Dobromir–Krushari, Ostrov–Szilisztra, Turnu Măgurele–Nikápoly, Zimnicea–Szvistov és Bechet–Orjahovo.
Azok a román állampolgárok, akik augusztus 18-án, vasárnap térnek vissza Romániába, és a Giurgiu–Rusze határátkelőn keresztül kívánnak belépni az országba, jelentősen hosszabb várakozási idővel kell számoljanak a híddíj kifizetésekor a fizetőkapuknál. Az autósoknak ajánlatos a határátkelés előtt beszerezni az elektronikus bulgáriai útdíjmatricát a https://www.bgtoll.bg/ro/rovinieta-electronica portálról – idézte a belügyminisztérium közleményét az Agerpres hírügynökség. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!