Hirdetés

Tizenkilencedik alkalommal hirdetik meg a tehetséges fiatalokat támogató programot

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizenkilencedik alkalommal hirdeti meg a fiatal sportolóknak és művészeknek szóló, pályázati rendszerben szervezett MOL Tehetségtámogató programot. A programban tehetséges fiatalok pályázhatnak eszközbeszerzésre és/vagy versenyek, szakmai továbbképzések, táborok utazási és részvételi költségeinek megtérítésére – közölte szerdán lapunkkal A Közösségért Alapítvány.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 3 perc
Tizenkilencedik alkalommal hirdetik meg a tehetséges fiatalokat támogató programot
Fotó: A Közösségért Alapítvány

Mint írták: a pályázatok rangsorolását végző bírálóbizottságok figyelemmel követik a támogatást igénylő fiatalok korábbi kiváló eredményeit. A pályázatok benyújtásának határideje: 2024. június 14. Nyolc és tizennyolc év közötti művészek és sportolók pályázhatnak egyénileg vagy csoportosan, csapatok, együttesek, kórusok, színjátszók. A pályázatokat online lehet benyújtani A Közösségért Alapítvány honlapján. A pályázatnak tartalmaznia kell az utóbbi másfél évben elért eredményeket, a felkészítő tanár vagy edző ajánlását, a jövőbeni célok megfogalmazását és a célok eléréséhez tervezett pályázati költségvetést. Az idei kiírás támogatási alapja 560 000 lej. A 18 év feletti korcsoportban meghívásos alapon lehet pályázni.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Mint részletezték: a MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10 000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre. A szakzsűrik több szempont alapján bírálják el a pályázatokat, így figyelembe veszik azt is, hogy a pályázati költségvetés milyen mértékben felel meg a felvázolt céloknak. A program 19. kiírásának támogatási kerete 220 000 lej a sport kategóriában, 200 000 lej a művészetiben, 140 000 lej pedig azok rendelkezésére áll, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2024. június 14.

Részletes tájékoztató A Közösségért Alapítvány és a Mol Románia honlapján található. A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Székely Európa-bajnok atléta, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.

A közleményben emlékeztettek: a 2006-ban indított MOL Tehetségtámogató a legrégibb ilyen társadalmi felelősségvállalási program Romániában, amelyet éves rendszerességgel meghirdetnek a fiatalok számára.

Az eddigi 18 kiírásban 3810 fiatal sportoló és művész részesült összesen több mint 6,6 millió lej értékű finanszírozásban,

amelyet szakmai fejlődésükre fordíthattak. Közülük sokan értek el jelentős eredményeket hazai és nemzetközi versenyeken, haton pedig részt vesznek az idei párizsi nyári olimpiai játékokon: Miklós Andrea atléta, David Popovici és Vlad Stancu úszók, Adina Diaconu, Andreea Dragoman és Szőcs Bernadette asztaliteniszezők. A 2023-ban támogatást nyert tehetséges fiatalok között Sânziana Mircea és Ana Karina Voion zongoraművészek, Olivia Oprea și Vizsnyai Botond énekesek, Tudor Torge gitárművész, Anna Eliza Pop ruhatervező, Ilinca Țoța és Dragoș Mihai Dobocan festőművészek számos hazai és nemzetközi eseményen koncerteztek vagy kiállították alkotásaikat.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!