Hirdetés

Tilos elektromos cigarettát vagy bármilyen dohányterméket eladni kiskorúaknak

Betiltották az elektromos cigaretták eladását kiskorúak számára, az oktatási intézményekben a dohánytermékek valamennyi változatát tilos fogyasztani, online és önkiszolgáló automaták közvetítésével is tilos cigarettát eladni a kiskorúaknak. A jogszabályt kedden fogadta el döntő házként a képviselőház – közölte az RMDSZ.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Tilos elektromos cigarettát vagy bármilyen dohányterméket eladni kiskorúaknak
Illusztráció Fotó: rmdsz.ro

A közlemény szerint a döntést a szövetség is támogatta.  „Elsődleges célunk a gyerekeink biztonsága és egészsége, ezért olyan jogalkotási intézkedésekre van szükség ezen a területen, amelyek korlátozzák az egészségre káros termékekhez való hozzáférést a kiskorúak számára” – írták.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Mint részletezték, a jogszabály előírja, hogy ezentúl az easybox vagy egyéb locker típusú csomagátvevő pontokra is tiltott bármilyen típusú cigarettarendelés kiszállítása. Abban az esetben, ha futár szállítja ki a rendelést, a feladónak a csomagon fel kell tüntetnie, hogy az dohányterméket tartalmaz, ezért azt kizárólag nagykorú személynek szabad átadni. A törvényi előírás megszegése esetén 500 lejre megbírságolják a futárt. Abban az esetben, ha egy kereskedelmi egység nem tartja be a törvényt, a működését 30 napra felfüggeszthetik, illetve 20 ezer lejes bírságot róhatnak ki – áll a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!