Hirdetés

Rendőr is átveheti a csendőr helyét a medveveszély esetén összehívott helyi bizottságban

Megszavazta a szenátus az RMDSZ törvénytervezetét, amely alapján ezután egy rendőr is átveheti a csendőr helyét a medveveszély esetén összehívott helyi bizottságban – közölte hétfő este az RMDSZ.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Rendőr is átveheti a csendőr helyét a medveveszély esetén összehívott helyi bizottságban
Illusztráció Fotó: Kertész Hajnalka

A közlemény szerint ezáltal gyorsabbá és hatékonyabbá válik a beavatkozás a veszélyes medvék ellen. A hír kapcsán idézték Tánczos Barna szenátort. „Az emberi élet védelme első számú prioritásunk. Miniszterként ezért dolgoztam ki a veszélyes medvék azonnali eltávolítását lehetővé tévő jogszabályt, amely azóta bebizonyította hatékonyságát. 2021-től tavaly év végéig már több mint 1500 beavatkozás történt az emberi élet védelmében, amelyek mintegy 80 százaléka a nagyvad elűzése volt” – nyilatkozta az elöljáró.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Szintén a szenátorra hivatkozva írták, hogy „az azonnali beavatkozás mellett továbbra is sürgető kérdés a medvepopuláció túlszaporodásának kezelése. Ezért a képviselőház nem halogathatja tovább annak a törvénynek az elfogadását, amely megelőzési és beavatkozási vadászati kvótákat ír elő a barna medvékre”.

A szenátus plénumában hétfőn megszavazott RMDSZ-es törvénymódosítás kimondja, hogy a veszélyes medvék eltávolításáról döntő helyi bizottságban a polgármester vagy alpolgármester, a vadásztársaság képviselője és az állatorvos mellett egy csendőr vagy rendőr kell jelen legyen. A tervezetről a képviselőház hozza majd meg a végső döntést – áll a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!