Önmagánál pályázott támogatásért a minisztérium, majd elutasította saját projektje finanszírozását

Az Európai Beruházási és Projektek Minisztériuma (MIPE) elutasította saját projektje finanszírozását, amelyből az alacsony jövedelműek számára biztosítottak volna melegételt – írta a G4Media portál.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Önmagánál pályázott támogatásért a minisztérium, majd elutasította saját projektje finanszírozását
Illusztráció Fotó: Munkaügyi minisztériumi szakszervezeti szövetség

A hírportál beszámolója szerint a szaktárca a saját programjaira szánt finanszírozási keretből származó projektet utasított el, amelyre egyébként csak a minisztérium pályázhatott. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A projekt címe „Szociális utalványon alapuló anyagi támogatás alapvető élelmiszerek/melegétel vásárlásának elektronikus támogatására az anyagi nélkülözés és/vagy a mélyszegénység kockázatának kitett személyek számára – Támogatás Romániának”, amelyet az alacsony jövedelműek támogatására szántak. A „Hátrányos helyzetű személyek támogatása alapélelmiszer/melegétkezés biztosítása érdekében” elnevezésű pályázati kiírásra benyújtották a projektet, de az elbírálás során az nem érte el a támogatáshoz szükséges pontszámot.

A 2021–2027-es Társadalmi Befogadás és Társadalmi Méltóság Program (PoIDS) irányító hatósága szerdán közzétette az előzetes műszaki és pénzügyi értékelési szakaszban elutasított projektek időszakos listáját. Ezen a listán azonban csak egy projekt szerepel, amelyet maga a MIPE nyújtott be. Ennek következtében a hatályos jogszabályok lehetővé teszik, hogy a MIPE fellebbezzen a MIPE döntése ellen, és kedvezőtlen eredmény esetén akár be is perelje önmagát.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!